Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek igaza lehet?...

Szerintetek igaza lehet? Kissé meglepődtem. /szülés? /

Figyelt kérdés
Szeptember 9-re vagyok kiírva, azaz ma vagyok 35+4 hetes. Ma voltam UH-n illetve NST-n, a BPD 92 a méhlepényem pedig III. fokban érett. A védőnőm azt mondta, a baba most 3362gr (adatai alapján, persze tudom ez nem pontos) és hogy kb. 2 hetem lehet még hátra. A hasam nagy, utóbbi 3 hétben híztam 1kg-t de azt is a babára. Sokat keményedik a hasam és eléggé be vagyok lassulva. Talán igaza lehet? Nem lenne az korai ?
2010. aug. 10. 19:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lenne korai, már a 38.hétben lennél, ami teljesen jó, hiszen már nem lenne koraszülött a picid, lehet, hogy igaza van a védőnőnek :-)
2010. aug. 10. 19:35
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Én még ilyesmire nem készültem fel bevallom őszintén.. persze épp itt az ideje :D

2010. aug. 10. 19:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Korai nem lenne és szerintem a lepény érettsége miatt mondta.
2010. aug. 10. 19:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, gondolom amiatt mondta.

De az is lehetséges lenne, hogy már most ekkora legyen ?

2010. aug. 10. 19:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem korai..szép nagy a baba is.Mondjuk pl.nekem is ezt szajkózták hogy tuti hamarabb szülök,dec.8ra voltam kiírva,és állította mindenki Mikulásra itthon leszünk..

Ehhez képest karácsony előtt 2nappal jöttünk haza,8nappal tulhordtam az első gyerekem:-)

2010. aug. 10. 19:52
 6/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, akartam is írni, hogy szép a becsült súlya a babádnak, biztos nem lesz pici baba, de hát ugye ez még is csak becsült súly, így nem biztos, hogy most valóban ennyi a súlya viszont ha esetleg kisebb is lenne, biztos nem sokkal, a 3100-3200 gramm szerintem biztosan megvan, annyit azért nem szoktak tévedni :-)
2010. aug. 10. 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:

szia, ugyan ebben a cipőben járok mint te csak 1 héttel fiatalabbak vagyunk :-)

Nekem a becsült súly 2500 gramm volt múlt héten. Én nem bánnám ha hamarabb érkezne.:-)

2010. aug. 10. 20:57
 8/12 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem egyáltalán nem jó, ha megszületik a 38. hét előtt, úgyhogy utolsó, nem értem miért szeretné, ha hamarabb jönne. Sokkal alkalmazkodóbbak, könnyebben kezdenek el szopzini a babák.

Amúgy meg a dokid sem tudja, hogy mikor fogsz szülni, nemhogy a védőnőd. Nem szeretm az ilyen okoskodó védőnőket.

2010. aug. 11. 09:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem 37+3 hetesen indult be a szülés, elfolyt a magzatvíz. 2900 grammal született a kislányom, olyan picike volt, most 5 hónapos 7440 gramm!:)) A szülés előtt már hetekkel rengeteget keményedtem, és iszonyatos jóslóim voltak. Már az első nst-n (csak 1 volt, mert utána 3 nappal szültem) mondta a védőnő, hogy jó erős fájásokat mutatott (amit én éreztem is). A babák tudják mikor van itt az idő, 36. héttől már nem korai! A fogantatást sem tudják pontosan megmondani, a mensitől becsülik. Könnyű szülést kívánok Neked!!:))
2010. aug. 11. 09:03
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Azt én sem bánnám, ha kicsit hamarabb jönne, de azért ne sokkal.. még fel sem készültem :D

Persze, hogy nem tudja mikor jön, de nem általános dolog 35+4 naposan a III. fokban érett lepény, mert az csak a végén szokott annyi lenni. Erre mondta, hogy nem baj csak nem fogom végig vinni.

Boldog babázást, könnyű szülést mindenkinek! :)

2010. aug. 11. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!