Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A magzat korát honnan számolják?

A magzat korát honnan számolják?

Figyelt kérdés
Beágyazódás ideje vagy utolsó mensi?
2010. aug. 10. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:
utolsó menstruáció igy lehet hogy az embrió két hetes amikor még csak megfogan.
2010. aug. 10. 16:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Utolsó mensi és 28 napos ciklus alapján.Ezért lehet csúszás a szülés idejében.Nekem 3* írták át,mert csak a túlhordás után nézték azt,hogy 35 napos ciklusaim voltak.
2010. aug. 10. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Kétféle számolás van: magzat kora és terhesség kora. A terhesség korát az utolsó menszesz első napjától számolják, a magzat ennél kb két héttel fiatalabb.

Azaz egy 20 hetes terhességnél a magzat maga még csak 18 hetes él.

2010. aug. 10. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Először az utolsó mensi első napjától számolják, aztán ultrahang szerint még korrigálhatnak a heteiden, nálam is így volt, a mensi szerintit 2 héttel visszavette a doki a baba méretei miatt mikor 12 hetes voltam, tehát akkor 10 hetes lettem és azóta is így van, mert nem hozta be a baba azt a 2 hetet, persze ettől függetlenül egészséges a pici, csak néha előfordul ilyen a doki szerint.
2010. aug. 10. 17:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Beágyazódástól soha sem számolnak, mert azt nem lehet tudni, mikor volt. A fogantatás lehet támpont, és az utolsó mensi. Először a mensitől számolnak, aztán a 12 hetes uh-n korrigálnak ha a baba mérete indokolja. Bár, itt olvasom, hogy sokaknál ezt nem teszik.. ez furcsa, mert így kiszámíthatatlan szülés időpontja is. Kora terhességben pedig a baba méreteiből pontosan látszik a kora.
2010. aug. 10. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!