Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23.hetesen még mindig pici a...

Dorciszm kérdése:

23.hetesen még mindig pici a hasam.?!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Rendszeresen járok nőgyógyászhoz, minden hónapban, és elvileg rendben is van a Kisbabám. Egészséges, szépen fejlődik, korának megfelelő!

Viszont mégis sokan bántanak és gúnyolódnak, hogy hol van bennem az a gyerek?!, mert 23 hetes vagyok ma, de még mindig egy kis sárgadinnye a pocakom.

Van 1-2 ismerősöm akivel pár hét van köztünk, de 4x akkorák, mint én.

50kg voltam a teherbeeséskor, és most vagyok 55.

Nem azt mondom, hogy szeretnék elhízni, és plusz 20kg-val több lenni, mert ez a része nem zavar. Csak jövőhéten 6 hónapos leszek, és még mindig picinek tartom a hasam...

első baba egyébként.

Normális? Másnál is így volt?

2020. nov. 15. 10:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nézd, van akin kb. semmi nem làtszik, van akin meg igen, ez teljes mértékben alkat kérdése.

A sógornőmnek 6 hónaposan még alig látszott valami. Nekem most 18 hetesen van akkor hasam, mint neki akkor, pedig csak 3 kg-ot híztam.

Én magas, vékony vagyok és ezért meglátszik rakta, ő picit szélesebb csípőjü, picit pocisabb volt alapból, rajta szerintem ezért sem volt olyan feltűnő.

2020. nov. 15. 10:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Teljesen normális ha az uh alapján a méretei rendben vannak. Az hogy kinek mekkora és milyen formájú a hasa az nem verseny és mindegy is. Nem mindegy hol tapadt meg, merre növekszik. Az enyém is inkább befelé foglalta a helyet, nem volt nagy pocakom de én még örültem is neki. Mert egy rakás olyan dolgot tudtam csinálni amit más igazi nagy pocakkal már nem tud.
2020. nov. 15. 10:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Persze az első pár sor után sejtettem, hogy vékony lehetsz és nem is híztál sokat. Persze van akinél alkati kérdés, hogy korán látszik a baba vékonyan is de a legtöbb ismerősöm, aki végig a hasa méretével hencegett minimum 20 kilót hízott de akadt, aki 34 kilót. :D

A harmadik lehetőség, hogy túl laza a hasizmuk.

Egyébként 24 hetesen furán néztek rám, mikor vérvérelnél cukorterhelést említettem. Úgy néztem ki mint aki maximum felpuffadt egy kicsit. Mondjuk én se híztam többet, 27 hetesen +3 kilónál jártam, egyébként ekkor kezdett nagyon látványosan nőni a hasam.

2020. nov. 15. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Pont az lenne a lenyeg, hogy ha izmos a hasfalad, vagy eppen csak nem zabalsz min allat, akkor a baba tomegen kivul csak par kilot szedj fel. Az osszes modell, meg fitnesz sztarnak max 8-9 honaposan kezdett el jobban kerekedni a pocak, es 1 honappal szules utan mar ugy neztek ki mint elotte. Ha te is ilyen leszel, adj hálát az egnek erte, mert ez nem mindnekinek adatik meg.

Eleve nem ertem hogy ez miert gond, miert hallgatsz a csufolodokra? Gyereket is igy fogsz nevelni, hogy mindig masokra hallgatsz, mert jujj mit fognak mondani ha en nem igy csinalom?

2020. nov. 15. 11:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Pláne elsőnél, nekem is pici hasam volt, azt mondták majd a következővel fog jujj de megnőni,mert gyengébbek az izmok bla bla bla... Nem jött be. A harmadikkal is alig volt valami hasam, picike hassal mentem a szülőszobára is, a szülésznő is megjegyezte, hogy meg nem mondta volna csak a hasamról, hogy már "időben vagyunk" 😃. Vedd ezt szerencsének, nekem sokkal gyorsabban vissza is ment, nem nyílt szét a hasizmom se annyira, hogy tornázni kellejen stb. Mindhárom teljesen normális súllyal született, csak a hasam nem nőtt nagyon, cserébe már elég korán nyomta a tüdőmet és nehezen kaptam levegőt, mert a szerveimet nyomták, nem "kifelé".
2020. nov. 15. 11:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy vagyok. Alig van hasam, inkább mintha híztam volna...Kabátvásárlásnál mondtam az eladónak, hogy olyat szeretnék, amiben a nagy pocak is elfér. A válasz az volt, hogy oh, majd ráérek tavasszal olyat keresni, akkor már úgyis másik kell. Néztem, hogy március közepén már szülök.

Mindenkitől hallgatom poénosan, hogy hova rejtem el azt a gyereket meg biztos nem is vagyok terhes.

22+5 hkm.

2020. nov. 15. 11:57
 7/11 anonim ***** válasza:
Örülj neki. Én állandóan nézegettem magam, kicsinek találtam a hasam. Mindig irigykedtem a nagyobb pocakú kismamákra. Aztán most így 37. hétben visszagondolok arra milyen ostobaság volt ez. Alig bírok megfordulni tőle az ágyban, felvenni egy zoknit kihívás, úgy megyek mint egy pingvin és fújtatok mint egy bika.🤭
2020. nov. 15. 12:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne aggódj emiatt. Ha minden rendben van, ez teljesen normális. Hidd el, nem olyan jó nagy hassal létezni, inkább örülj neki. Egyébként nekem pont a 2. trimeszter vége felé nőtt nagyon sokat.

Engem pont azért cseszegettek "kedves" rokonok, ismerősök, mert nagy a hasam. Túlsúlyos vagyok, mégis hamar látszódott. Most vagyok 33 hetes, és ahogy elnézek más kismamákat, annyira már nincs is nagy hasam hozzájuk képest. +10 kilónál járok egyébként.

2020. nov. 15. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Én sosem voltam vékony inkább olyan testedebbnek mondanám magam es kb a 6-ik hónapig nem látszott semmi rajtam...aztan is csak minimális...inkább csak mintha felszedtem volna...összesen 6kgot szedtem fel egesz terhessegem alatt
2020. nov. 15. 13:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia..én 16hetes vagyok nagy pocival.viccelődnek is hogy tàn ikreket vàrok....idàig 2kg hiztam .ne izgulj és az ostobba megjegyzéseket hagyd figyelmen kîvül..lesz még nagy pocid az utolsó hónapokban.en a harmadik babàm vàrom és 59kg al kezdtem a súlyom.javareszben gyümölcsöt még főzeléket eszem csirke hús még.a zsíros fűszeres kajàkat valahogy nem bírom...
2020. nov. 15. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!