Ha babát várok, és önbarnítót használok (Dove), ártok-e a vele a picimnek?
"Kérdés:
Lehet-e közvetlen terhesség előtt, illetve terhesen önbarnító készítményt használni? Pl.a Nívea önbarnítója Dihydroxyacetone-t (DHA)tartalmaz,ami a keratinnal lép reakcióba, és így lesz több hétig "bronzos" barna a bőr. Ezzel elkerülhetném a "napot", de mégis egészséges színem lenne, csak nem tudom nem ártana-e a babának ez a módszer.
Válasz:
Őszinte leszek, szerintem semmiféle konkrét vizsgálat nem történt arra vonatkozólag, hogy terhesek használták az önbarnító készítményt, és esetleg történt-e valami gond. Nem hiszem egyébként, hogy problémát okozhatna, ha így lenne, akkor a gyártó cég biztosan feltüntetné a csomagoláson, már csak önvédelemből is. De visszakérdeznék: miért kellene kerülnie a napot? Az biztosan nem árt a babának.
Dr. Ács Nándor"
Egyébként napozni szabad, csak ne a tűző napra feküdj ki, hanem keress védett, árnyékos helyet. Szórt fényt így is kapsz, barnulni is fogsz, csak a leégést és a magzatvíz felmelegedését nem kockáztatod.
Hát nagyon köszönöm a válaszokat!
Egyébként napra nem megyek,mert nagyon fehér-, szeplősbőrű vagyok,sosem barnulok,csak leégek,majd lehámlok.
Én használtam dove-ot, tavaly nyáron, semmi baja nincs a gyerekemnek, 13hónapos.
Még csak meg sem fogta:D valaki azzal piszkált, hogy barna lesz a baba is.
Napozni nem tudtam, én is leégek, még árnyékban is, kenhetem magam 50es naptejjel akkor is:S aztán meg én is lehámlok, és szenvedtem napokig a semmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!