Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismama is tapasztalta...

Más kismama is tapasztalta ezeket a tüneteket?

Figyelt kérdés

23+3 hetes kismama vagyok, mióta terhes vagyok esténként sűrűn begörcsöl a talpam amiket csak erős lábfeszítéssel tudok kiküszöbölni. A másik problémám hogy a pihék helyén amik eddig a hasamon voltak most már szőrők vannak:)

nem olyan vészes de jóval erősebb mint volt.

Ezek a terhesség végével elmúlnak vagy mostmár minidg ígfy lesz?

2010. aug. 9. 17:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A lábgörcs kalcium hiányra utal, növeld a Ca bevitelt.

És hát a szőr a hason is velejár, később még egy pigment csík is lesz a köldök alatt. De szülés után idővel elmúlik mindkettő.

29 heteske

2010. aug. 9. 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A lábgörcsöket okozhatja magnézium hiány. Szedsz valamilyen magnézium tablettát, A szőrösödés a hormonális változások miatt szokott lenni, amikor kiürülnek a terhességi hormonok,általában visszaáll eredeti állapotba.
2010. aug. 9. 17:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ja! Igen, és a kalciumhiány is... [link]

[link]

2010. aug. 9. 17:45
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi, a héten beszélek a dokimmal is a talpgörcsökről.
2010. aug. 9. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Magnézium és kálvium hiány okozhat görcsöt. (a méhösszehúzódás miatt vigyázni is kell emiatt nagyon!)

Én ca-mg tablettát szedtem, napi 1-2-t, így semmi görcsöm nem volt. ( [link] )

a hasamon a pihék nekem is megerősödtek, meg lett fügőlegesen egy jó hosszú csik köldöktől le és felfele is. plusz a köldököm, miután "kilapult" be is sötétedett.

a szülés után e hosszú csík kivételével mindegyik elmúlik pár hét alatt. (a csík állítólag 1 év... még nem tudom, mi igaz, én 6 hónapja szültem)

boldog babavárást! :)

2010. aug. 9. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!