Van itt olyan anyuka akinek több szülési időpontja volt, mert mindig kissebbnek mondták 2 héttel a babát mint a menstruáció szerint annak ellenére hogy a fogantatás napját pontosan tudta?
Ovuláció nem mindig menzesz előtt 2 héttel van, sem feltétlen az akció napján (a katonák bevárhatják, extrém esetben egy hétig is, bár inkább max. 3 nap a petesejtet). A terhességi teszt csak saccol a HCG értékből, ami szintén csak egy tartomány, így különböző.
A 12. hétig nőnek egyformán a babák. A 12. heti genetikai UH a legpontosabb. Ha már ott mást mondtak, akkor lobogtasd az UH papírt és ragaszkodj hozzá, hogy írják át mindenhol, mert kavarás és ijesztgetés lesz belőle.
A 12. hét után viszont fokozatosan egyre nagyobb eltérés lesz a babák között, hiszen valaki 2, más 4 kilóval, valaki 40, más 60 centivel... születik, az UH papírra meg a méretnek megfelelő átlagot írnak. (Az én gyerekeimnek a combjuk volt mindig 2 héttel rövidebb, hát nem hosszú a lábunk:)) Ha fokozatosan lemaradva ezután nagyobb lesz az eltérés két hétnél (azaz nem fér bele a +/- tartományba méretei alapján - több táblázatot nézz meg a neten), akkor sajnos lehet méhen belüli retardáció (de ennek csak a neve ijesztő, legtöbbször nem lesz belőle baj), általában amiatt, ha rossz a méhlepény keringése (öreg, meszes), ilyenkor be szokták fektetni a kismamát és tanakodnak, meddig jobb odabent vagy már jobb lenne odakint a babának. A másik "veszélye" az az elszámolásnak, ha indítják, pedig még maradhatna.
Viszont a csak két hét eltérés, pláne a vége felé még éppen belefér normálisan is.
Szóval nem tudom, hányszor voltál dokinál, de szerintem a 12. heti UH (még jobb, ha a 10. hét körül is voltál) alapján kellene számolni. Az 5-7 hetes terhességet még sokszor félreméri (nekem az egyik gyerek akkora korában fél centivel kisebb volt, mint előző nap:)).
A méhlepényemmel semmi gond most 2-es érettségű, viszont a legelejétől 2 héttel kisebbnek mondják, nagyon sokat hánytam a 6 hetet betöltöttem és onnantol kezdve a 15dik hétig napi 40x hánytam 4x voltam korházba infuzión kiszáradtam erre is gondoltam már hogy ezért is lehetséges-e a két hét eltérés lehet lasabban fejlődött nem tudom, a neten megnéztem méret kalkulátorokat csak a has körfogata felel meg 34hétnek az összes többi 36 hetnek felel meg
Koponya átmérő: 88mm
Koponyakörfogat: 317mm
Szivfrekvencia: 149bpm
Haskörfogat: 301mm
Combcsont: 68mm
Súly: 2,5 kg
Szia! Én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Utolsó mensim február 17 szülés várható időpontja ehhez mértem november 24. De Uh alapján dec 2-3-4. Legutoljára a 32heti Uhn 5 nappal nagyobb volt amivel megegyezhetne az eredeti november 24.es időponttal is akár. Nekünk a fogantatás valószínű március 6 volt. Most elvileg 35hetes vagyok. Szóval én sem tudom de majd jön amikor szeretne😁
Jó babázást és könnyű szülést neked!
Nekem a fogantatás március 1 vagy 2 és én is december 1 2 3 4 az utolso kiirás 🤷♀️
Köszönöm neked is könnyű szülést kívánok 😊😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!