Sétálás miatt hasfájás, mennyire veszélyes?
Én 37 hetes terhes vagyok, ma 2km-t mentem, egy részeben a nyakamban a 13 kilos nagy gyerekkel hegynek fel. De mindennap sokat setálunk.
Ettől függetlenül ezzel a babával nekem szinte az elejétől van hasi panasz, de nem görcs vagy kontrakció, ezért nem fogom vissza magam.
De az fontos, hogy milyen jellegű. Pl nyomhatja a beleket, a hólyagot, vagy simán csak megterheli a gáttájat a nyomás. Lehetsz felpuffadva ha obstipálsz, vagy ahogy elkezd lejjebb jönni a fejük, az tudja feszíteni a medencét. Nekem pl most épp ez van, de ez normális.
Ha egyértelműn görcs amit érzel, akkor kérdezd meg az orvost mielőbb. Ha "csak" ilyen nyomás vagy csak egy helyen feszìtés, akkor szerintem nyugodtan sétalhatsz, óvatosan. Az se jó ha teljesen leépülsz.
Köszönöm, örülök, hogy leírtad a saját tapasztalataidat, így látom, hogy nem egyedi az esetem. :) Úgy látszik, mi azok közé tartozunk, akiknek "terhesebb" a terhesség. Próbálok jobban odafigyleni és még többet pihenni.
A magnéziumtól már időnként sajnos hasmenésem van, szóval nem hiszem, hogy volna értelme emelni.
Hát elhiszem, de azért egy méhösszehúzódás olyan kiterjedtem és ilyen hullámokban jön. A méhed ilyenkor már a mellkasodig ér. Ha egy tenyérnyi területen nyom a szeméremcsont felett vagy szúr egy ponton vagy húz az egyik oldalon, az vsz valamilyen módon a kötőszövetek terhelése miatt van csak.
Beszéld meg az orvosoddal, még 3 hónap is lehet hátra, és tènyleg meg most jön a nagy súlygyarapodás.
Plusz szerintem ha semennyit nem mozogsz akkor sokkal injább fognak fokozódni a panaszok ha mégis felállsz. Az ácsorgás logikus hogy nem megy de pont a séta kb a legjobb mozgás, visszerek, aranyér ellen is.
Csak speciális veszélyhelyzetekben tiltják el minden mozgástól az anyukàkat és szenvedni is szoktak szegények pl a vécézéssel.
Nekem is húzott a hasam terhesen ha terhelés ért. 30 hetesen már mamitempóban nyomtam. Lassan mozogtam. És volt hogy öt percenként megálltam. Komédiába illő volt. És én is sokat híztam. Amit aztán a folyton igénylő kisbaba mellett le is adtam.
A hasam pihenésre jobb lett. Iszonyat utáltam egyébként ezek miatt terhes lenni. A folytonos pihenés, nagyon idegesítő.
Persze azért nem fekszem egész nap, csinálom a házimunkát, ráadásul nemrég költöztünk és még hátravannak az utolsó simítások, kisebb festegetések, pakolászás stb. Csak én a terhesség előtt nagyon sokat mozogtam, ahhoz képest jelentősen vissza kellett vennem. Az azért megnyugtat, hogy ezek szerint ilyen tünetek más kismamáknál is előfordulnak.
A magnerotot ki fogom próbálni, mert jelenleg én is a magnosolvot iszom.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Kitartást mindenkinek, a babázás majd hamarosan feledteti a nehézségeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!