Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem akarok már felfogadni orvost?

Figyelt kérdés

2 hónapom van hátra a szülésig. Decemberben megyünk 4 D vizsgálatra aztán lesz még 1 nagy ultrahang a kórházban.

Januárban még egy nagy ultrahang és utána NST....

Februárban meg szülök.

Anyós mindenáron rám akarja erőltetni, hogy fogadjak dokit! Peddig szerintem az ügyeletes doki is ellátt majd rendesen.

Azt mondta, hogy nem fog velem bent lenni a doki és nem fogja a kezem. De én nem is akkarom, mert a párom kezét akarom fogni, nem a dokiét. Amúgy is bejön a doki ha szülök. Erre a kis időre meg miért adjak ki olyan sok pénzt? A babyre szeretném költeni a 90.000-et. Ha peddig az ügyeletes dokival meg vagyok elégedve, akkor úgy is adok neki!

Miért nem érti ezt meg? Miért kell okoskodnia állandóan?Szerinte sajnálom a babára a pénzt, peddig nem igaz!

2008. nov. 28. 19:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Teljesen egyetértek veled! Én 32 hetes vagyok és én sem fogadok orvost! Egyébként a ha lenne fogadott orvosod sem fogná a kezed a szülés alatt! Az orvosnak van a legkevesebb teendője a szülésnél (legalábbis ha nincs komplikáció), nagyrészt a szülésznőé a szerep! :) Az megy hogy sajnálod a babádra a pénzt?! Szerintem pont nem! Amit az orvosnak adnál, azt így pont a babára fogod tudni költeni! :)

2008. nov. 28. 19:50
 2/15 anonim ***** válasza:
49%
Nem biztos, hogy anyósoddal kellene harcolnod most. És én nem is érzem azt, hogy rosszta akarna. Én is fogadtam dokit, s tudod miért, hogy az ügyeleten nehogy rezidens keze alá kerüljek. Mert azerintem azért nem mindegy, hogy tapasztalt, jó orvoshoz kerülsz-e, vagy egy zöldfülűhöz. Bármilyen komplikáció felléphet, ezt előre nem lehet kiszámítani, s jó, ha egy rutinos ember dönt ilyen helyzetben. Szerintem gondold át ezt a részét te is. Szerintem is rohadt nagy szemétség, hogy ennyit kérnek érte, én is sajnálom tőlük, inkább a gyerekemre költeném, de végülis egy másik megközelítésből meg pont ráköltöm. Őmiatta költöm ezt a pénzt, hogy makkegészségesen szülessen a világra.
2008. nov. 28. 19:51
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Szia!Én megbántam,hogy fogadtam dokit:(.Semmivel sem jobb,ma is szó szerint bunkó volt.Még hogy 50 e adjak neki?Lehet semmit!

40 hetes kismami

2008. nov. 28. 19:57
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Nekem sem volt fogadott orvosom, ügyeletes dokinál szültem.Nagyon meg voltam elégedve, rendszeresen ellenőrzött figyelt rám.Akivel együtt szültem neki pont ő volt a fogadott orvosa, és ugyanannyiszor ellenőrizte őt is ,mint engem, nem vettem észre semmi különbséget, csak ő 100ezer forintot adott neki,mert annyi a tarifája a dokinak.Én is adtam neki, de közel sem annyit, ugyhogy ne legyenek kétségeid,te is pont olyan ellátást fogsz kapni.Ha komplikáció lép fel ugyanúgy fog cselekedni, mintha a fogadott dokid lenne.Ne aggódj ezen.
2008. nov. 28. 19:59
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
én 3 hét múlva szülök, nekem sincs dokim, nem mindenki engetheti meg magának azt a bizonyos 100ezret, biztos vagyok benne hogy az ügyeletes doki megállja a helyét ha szükség lesz rá, de ugyis a szülésznő lesz veled bent. a barátnőmnek is volt dokija, és szülésnél csak a legvégén volt bent..... szerintem ne aggódj ezzen, nem tesz jót se neked se a babának
2008. nov. 28. 19:59
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

Szia.Nekem sem volt fogadott dokim,az ügyeletes dokinál szültem,igaz császár lett.De 3doki volt ügyeletbe,tök normálisak voltak,poénkodtak,én megvoltam velük elégedve :)

Én nem is akartam fogadott dokit,de nem is bántam meg :)

Minden jót,boldog baba várást

1hós kislány anyukája

2008. nov. 28. 20:00
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ezt ne anyosod döntse el!!!Azt a penzt meg inkäbb költsd a picire!!Szerintem is fölösleges dokit fogadni,mert nem ö vegzi a szülest,csak akkor jön ha koplikäcio lep közbe!!Ügyeletes doki meg mindenhol es mindig van!Es szerintem minden doki fizetesert dolgozik,mint minden mäs dolgozo ember...es akkor csak ugy häläbol,mert szegeny doki,milyen rendes??!!!..nyomni neki a penz??!!!!
2008. nov. 28. 20:01
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nekem idő kell, hogy megbízzak valakiben. Szerintem az az orvos érdemli meg az ilyen nagy összeget aki végig kíséri a terhességet komplikáció menntesen.

Én is egészséges kisbabát szeretnék, mint más anyuka.

Ha nincs annyi pénzem, vagy nem fizetek anyit akkor a kisbabámon állnak bosszút?

Nem vitatkoznék az anyóssal, ha nem lenne olyan velem amilyen ...

Észre vehetné már magát. Az én anyám érti a helyzetett.

2008. nov. 28. 20:04
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem fogok másodszor is dokit választani! Köszi a bátorítást!

Szerintem azért vitatkozik velem emiatt, mert hülye :D

Mindíg csak belém köt.

DE MOSTANTÓL NEM HAGYOM MAGAM!!! Köszi csajok!!! :D

2008. nov. 28. 20:09
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Egyetértek a többiekkel.Nekem sincs fogadott dokim,az előző terhességemnél sem volt.A dokik arra esküdtek fel,hogy gyógyítsanak,segítsenek.Ez pedig független a borítéktól.Az egyik válaszoló írta,Ő azért fizet,hogy egészségesen szülessen meg a gyermeke.Hát sajnos nem ezen múlik,ha egészséget lehetne venni.....
2008. nov. 28. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!