Tényleg nem ehet a kismama kínai kaját?
én rengeteg brokkolis csirkét megettem, csípős is volt egy kicit, semmi bajom nem lett tőle és a babámnak sem. Szerintem ez nem igaz? Amúgy mi az a kinin? Mérgező kínai aura lecsapódása:)
2008. nov. 28. 18:32
Miért ne lehetne enni? Sosem hallottam még erről. Szerinted a kínai kismamák magyar csirkepörkölten élnek???? :D :D Bocs, ezt nem tudtam kihagyni. :) De viccet félretéve, persze, hogy lehet enni. Én eszem mexikói, ázsiai (indiai), olasz, magyar és kínai kaját is. Ha olyan káros lenne, akkor nem hogy a kínaiak nem ennék terhesen, hanem legalább annyira hangoztatnák az orvosok Európa-szerte, mint azt, hogy nyers húst, nem jól megsütött/főzött húst nem szabad enni.
2008. nov. 28. 18:34
Ha birja a gyomrod akkor egyed nyugodtan. Sok kismama nem birja a fuszerezeset a kinainak de ha te szereted akkor jo etvagyat hozza.
2008. nov. 28. 18:42
4/11 A kérdező kommentje:
Csak mert a kinin mérgező, valamelyik fűszerükben van állítólag. :)
Köszi a válaszokat.
Ha meg fűszerben van, akkor semmiképp se olyan mennyiségben, hogy ártson. Akkor meg tonikot se igyál ( bár én még ezt a tiltást sem hallottam...., minthogy a "ne egyél kínai kaját" sem )
Amit nem lehet enni pl: penészes sajtok , a benne lévő bacik amivel érlelik, vetélést okozhatnak.
De megjegyzem, az a csirkepörköltös hasonlat baromi jó volt, majd lefordultam a székről a röhögéstől.
2008. nov. 28. 19:38
6/11 A kérdező kommentje:
Nekem is tetszett! :D
A tonicról is hallottam.
Nos, ezt azért kérdeztem meg, mert egyik nap megkívántam a kínai kaját. Elmenntünk, vettünk, haza hoztuk. Nekiálltunk enni mirre az anyós rám szólt, hogy mérgezem a babámat nem izgat? El is mennt az étvágyam.
Ezért voltam rá kiváncsi, mit írtok.
Köszi a válaszokat.
Az anyósok tudnak kombinálni.Én rendszeresen ettem kínait,mikor kismama voltam és semmi probléma nem volt belőle.Nekem meg azt mondták,hogy azért lett mandula szemű a lányom:)
2008. nov. 28. 19:56
8/11 A kérdező kommentje:
Szia! Énettem kínait pocakosan, majd olyan rosszul lettem, hogy csak na. Kárt nem okozol a babának, de a szószban van vmi olyan anyag amit nem bont könnyen a gyomor főleg várandósan, ezt egy dietetikus mondta nekem. Valóban úgy éreztem, hogy a gyomromban megállt a kaja és se le se föl nem moccan, egy nap kellett mire úgy éreztem jól vagyok.Szóval óvatosan!
2008. nov. 28. 22:27
10/11 anonim válasza:
Imádom a kínai kaját, de úgy ahogy az utolsó emberke írta, nagyon nehezen bontja a gyomrunk. Én még sajnos nem vagyok babás, de kínai kaja után 1-2 nappal nagyon kipattogok. Szerintem megfontolandó, bár egyéntől függ, van aki még a vasszöget is meg tudja emészteni:)
2008. nov. 28. 22:40
Kapcsolódó kérdések: