Genetikai vizsgálatot lehet kérni 31 évesen, vagy csak 35 felett? Egyáltalán mi alapján döntik el, hogy lehet-e ilyet végeztetni?
Figyelt kérdés
Egyik rokonomnál az első terhességének 20. hetében derült ki, hogy a babája Turner-szindrómás, és elvetette a kicsit. A második terhességénél már egyből elvégezték a genetikai vizsgálatot. Viszont ő már az elsőnél is 36 éves volt.2007. dec. 16. 23:39
1/4 anonim válasza:
Lehet kérni, mert kötelezően csak 35 év felett csinálják. Egy korábbi hozzászólásban írtam hogy a kismama kérésésre elvégzik, ha felmerül valami gyanú betegségre, rendellenességre, vagy az orvos is úgy látja jónak, mert a down-kóros gyerekek többségét ők (35 év alattiak) szülik, pont a vizsgálat hiánya miatt. Van vetélési kockázata, ezt viszont tudnod kell, ez a visszariasztó erő...
2/4 anonim válasza:
Lehet kérni, sőt, van egy olyan vérvételes vizsgálat (Istenhegyi út, Bp), ami 4 markeres vérvétel alapján szűr. Ott csinálnak ezzel együtt ultrahangot is, már 12 hetesen el lehet menni hozzájuk. Kicsit drága, de megéri. Biztosan nem lesz gond, a rokonod már szenvedett a családból eleget, te nem fogsz, higyj benne.
3/4 anonim válasza:
Szia,
Az előttem íróhoz csatlakoznék, az Istenhegyi úti génklinika hayon jó. Én is voltam, most töltöttem be a 34. évemet és 20 hetes terhes vagyok. 12 hetes és a mostani UH vizsgálatra is odamentem. A 12 hetes genetikai UH és Down teszt 28ezer forint volt, ha jól emlékszem. A mostani pedig már csak UH volt és 14ezer Ft-ot fizettem. Hajdú doktornő nagyon elismert szakember, csütörtökönként ő van, legalább egy héttel előtte kell időpontot kérni. telefon: 224-5442. Ne addógj, nem lesz baj, sok sikert!
4/4 anonim válasza:
Tényleg jók ezek vizsgálatok, de a SOTE I.-es női klinika genetikáján ingyenesen is elvégzik genetikai UH vizsgálatokat és ha szükséges a további vizsgálatokat. Azt tudni kell, hogy a vérvizsgálatok eredménye csak kockázat számitáson alapul, én 34 éves vagyok, genetikai vizsgálat ( lepény biopszia) egy hét alatt kimutatta, hogy a babám down szindrómás, szív UH pedig, hogy sajnos szív fejlődési rendellenessége is van. Nekem sajnos néhány napja meg kellett szakítani terhességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!