Elegendő ennyi vitamin a 6.hétben?
Már 2 hónapja szedem a DM A-Z Mama vitaminját. Kicsit görcsöl a vádlim néhány napja így ma vettem be magnéziumot is(szintén DM-es).
Csatolok képet a hatóanyagtartalmakról.
Szerintetek elegendő lehet, ha továbbra is szedek napi egy kismama vitamint és 2 naponta egy magnéziumot?
(Dokihoz majd 20-án megyek)
Előre is köszönöm.
A lábgörcsre a kálcium is jó még.
A lényeg a folsav és a magnézium, meg a változatos táplálkozás. Esetleg a vas, ha a vérképed hiányt mutatna. Sok orvos csak ezeket ajánlja, külön vitamint nem. Szerintem elég, amit szedsz.
A magnézium-oxidból nem szívódik fel a magnézium, a magnézium-karbonátból felszívódik valamennyi, lehet hogy az már elég a kicsit görcsölő vádlira. A baj, hogy azt nem írja, hogy a tiszta magnéziumtartalomból mennyi van karbonátból, mert akkor annak kb. a harmada felszívódhat, az oxidosból meg semmi.
Kalciumot nehogy szedjél, mert érelmeszesedést kockáztatsz vele. D3+K2-vitaminokkal lehet csökkenteni ezt a kockázatot, de a D3-vitamin meg eleve segít jobban felvenni a kalciumot ételből is.
Magnézium van ezerféle, nem tudjuk, hogy #4 milyet szedett, lehet hogy magnesii citricit, amit gyakran adnak a dokik, abban 57 mg magnézium van és jól felszívódik, mert magnézium-citrátban van.
Manerotot ajanlott a doki v magne b6 t.
4 es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!