Ha nincs fogadott dokim és a kórházba járok vizsgálatokra, baj ha nem mindíg ugyan az a doki vizsgál?
1,5 hónap van hátra már csak a szülésig!
A doki az én hibámon kívűl ......
Nem tudom, mi ilyenkor a helyzett.
Mondjuk ha a 36. hetet betőltöttem onnantól hetente kell járni a nőgyógyászhoz + NST-re, akkor majd mindíg más valaki vizsgál meg???
Vagy ha ugyan azt a dokit kapom ki mindíg akkor a doki már azt gondolja, hogy Ő lesz a fogadott orvosom?
Ilyenkor mi van?
Akinek nem volt fogadott dokija, írja le a tapasztalatát!
Köszönöm!
Meg kell kérdeznem, hogy mennyivel tartozom?
Vagy ne?
Köszi a válaszokat!
Szia!
Én 32 hetes vagyok és nekem sincs fogadott dokim, hanem a TB által finanszírozott terhesgondozóba járok! Általában ugyanaz az orvos lát el, úgy az esetek 90%-ában. Ritkán, ha ő valamiért nem tud rendelni, akkor van helyettese! Ahogy én hallgattam a kismamák beszélgetését a váróban, van aki a terhesség végére megfogadja az orvost a szüléshez, de egyáltalán nem kötelező! Én pl. nem fogom az biztos! Semmi bajom az orvossal, rendesen ellát, tényleg nagyon lelkiismeretes, de én úgy gondolom, hogy a szülésért kifizetett 50-60 vagy még több ezer forintokat inkább majd a babámra szeretném fordítani! Ne aggódj, nem fogja azt gondolni, hogy azért mert legtöbbször ő vizsgál, akkor onnantól kezdve ő lesz a fogadott dokid, ő tisztában van vele, hogy Te azért jársz oda, mert nem szeretnél orvost fogadni a szüléshez!
Ez az ellátás alanyi jogon jár nekünk, mi ezért havonta szép TB-ét fizetünk, szóval meg ne kérdezd a vizsgálat végén, hogy mennyivel tartozol!? :)
Boldog babvárást! :)
Isten ments, hogy megkérdezt. Sztkban , kórházban nem tartozol semmivel!!!
Én 4 kórházat járta meg a terhességem alatt költözés miatt. Szerinted hogy lett volna fogadott orvosom? És igen, mindig más vizsgált, és semmi baj nem lett. A terhességem és a szülés alatt sem. Minden rendben volt, ügyeletesnél szültem.
Nem mindegyikünknek van pénze erre...
Nagyon köszönöm!
Most már bátrabb vagyok, hála nektek.
Szörnyű, képzeljétek, volt olyan doki aki szó szerint a markát tartotta a vizsgálat után. Nem adtam neki pénzt, mert nagyon durván vizsgált, peddig szóltam neki. Meg hülyén beszélt velem.
Szóval igazatok van!
Nem kérdezek és nem fizetek, csak az ügyletesnek, ha megérdemli. :D
Szia Enikő!
Nagyon sajnálom a babádat :( !!!!!
Sajnos a legtöbb doki pénz nélkül nem úgy bánnik a betegével ahogy kellene. Tisztelet a kívételnek. Aki nem fogad dokit, bizonyos okok miatt az nem érdemli meg hogy letojják nagyívben és figyelmen kívűl hagyják.
Sajnos olyan is van, hogy pénzzel tömik a zsebbét, komplikáció lép fel, a dokit meg nem érdekelve le lép.
Sziasztok többiek!!!!
Én azért választottam orvost, mert nem tájékoztattak a kisbabám fejlődéséről,eredményekről.
Nem válaszoltak a kérdéseimre, peddig kötelessek szólni, beavatni mindenbe főleg ha kérdezek.
De a fogadott dokival is megjártam. Jó sokat kellett fizetnem. A feltett kérdéseimre a válaszokat úgy kellett kihúzni belőle. A képért majdnem hogy kunycsorognom kellett, ráadásúl homályos masszatott lehett kiveni belőle nem peddig a babát! Mikor nem szóltam, magától nem is adott képet a babámról.
A rendelésen is időpontom volt és borzalmassan sokat kellet rá várnom. Az asszisztense meg csak vonogatta a vállát. 9.000.- fizettem alkalmanként.
Más újságolta, hogy van egy csomó képe, 10-20 percen keresztül nézhete a babáját a monitoron és Ő is sokat fizetett, pontossan 2.000.-et.
Most meg lelép az orvosom, pont most.Jó fej!!!
Lehet még jobban is jártam, hiszen ki akkar egy olyanak fizetni 90.000.-et aki ilyen?
És minek fizesek, fogadjak fel egy másik idegen dokit, akiről azt se tudom hogy hogyan vizsgál, meg ilyenek.
Így hát úgy döntöttem nem fogadok dokit. A kötelességük rendesen ellátni ha szülök. Az ügyeltes doki is lehet jó fej...neki meg meghállálhatom valamennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!