Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SZOLNOKON mostanában szült...

SZOLNOKON mostanában szült anyuka van itt? Lenne néhány kérdésem! (:

Figyelt kérdés

Fogadott dokim nincsen, bár kérdés szempontjából ez nem sokat számít. Hó végén fogok szülni.

Mit kell bevinni a babának? (ruha, pelus, popsitörlő, ruhapelus, cumi stb.)

Beöntést/kúpot adnak?

Saját hálóingben szülsz? (milyen kell?)

Mennyi ideig kell bennt lenni ?

Hirtelen ezek jutottak eszembe, de bármilyen véleményt szivesen fogadok. Csak, hogy tudjam mire kell számítani :)

2010. aug. 5. 09:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

lehet egy csúnya kérdésem? Cigányok/magyarok mennyire vannak szeparálva? Nekem ez az egyik legnagyobb félelmem:S utálnám egész nap a cigány asszonyokat hallgatni...

a látogatás hogy megy a kórházban?

2010. aug. 7. 14:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Igen,én úgy vettem észre,hogy figyelnek az ilyesmire.Nem fognak egy egyetemi diplomás nőt összerakni egy koszos,szedett vedett 15. gyerekét szülő nővel összerakni a kórház semelyik terhességgel kapcsolatos osztályán sem.Nem is annyira aszerint válogatnak h cigány e v magyar,hanem más- már említett szempontok szerint.Nekem is volt a 3 hónap alatt cigány szobatársam,akivel csíptük egymást,dolgozó család voltak,tiszták,ugyanaz volt az orvosunk,ugyanazok a problémáink.Ott,akkor csak kismamák voltunk.És volt olyan szobatársam is,aki magyar volt,jómódú,intelligens,mégis lenyúlta a pénzemet.

A látogatásról:a gyerekágyra férfi nem jöhet be,értelemszerűen,ott mindenki szoptat.Ez akkor gáz,ha erőtlen vagy,fáj a sebed,és csomagokat kell ki-be cipelned.Ha szólsz a nővérnek,szülésznőnek örömmel segít.Az osztály előtt van egy társalgó,itt van kapucsengő,ezen kell beszólni a látogatónak h kit keres.Az apukák és mások nem foghatják meg a babát,csak üvegablakon keresztül nézhetik.A babát te tolod oda a "zsúrkocsiban".Bármikor jöhetnek hozzád,nincs látogatási idő.

2010. aug. 7. 14:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos választ, igazán segítőkészek vagytok :)

Orvost azért nem fogadtunk, mert akkor inkább azt a pénzt a babára költöm. Szülésznőt hallottam, hogy érdemes fogadni, de az a baj, hogy így 37hetesen nagyon nem is tudok hova kapálózni, na meg azt sem tudom kit lenne érdemes és hogyan hol és mikor. Szerencsére/sajnos nem vagyok jártas az ilyenekben, meg túl közvetlen sem az emberekkel. Mindenkinek boldog babázást, akik még nem szültek pedig könnyű szülést :)

2010. aug. 7. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Én tavaly októberben szültem és hát maga a rémálom volt az a pár nap. Engem gyorsan kiraktak az osztályról mert telt ház volt (császáros voltam és 3.napon mehettem haza).

Babaruhát érdemes vinned, mert (legalábbis amit elsőnek /egyben utolsó/ a babámra adtak) elég leamortizált állapotban volt (kicsit lyukas, kicsit foltos). Kis sapit, plédet (időjárástól függ) érdemes bevinned neki.

A pelenka nekem elég volt, minden nap kikértem az 5 db-ot, így hoztam is haza (ha nem teszed el, hogy elfogyott, akkor csak kiegészítik a maradékot 5-re).

Cumi, hát nővértől, csecsemőstől függ, volt aki elvette.

Az is igaz, hogy amilyen Te vagy, ahogy a dolgokhoz állsz, úgy fognak veled is viselkedni.

A higiénia az szörnyű az egész osztályon.

Az éjszakai alvást nálunk nem is annyira a babák, hanem a redőnytokba bújt denevérek zavarták.

Nagyon sok cigány volt akkor az osztályon, én pl. hárommal egy szobába kerültem.

2010. aug. 7. 15:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Orvost és szülésznőt fogadni egy nappal a szülés előtt is tudsz,ismeretlenül is.Ismerek olyan orvost,kettőt is,akinek annyit adsz,amennyit tudsz,ezt meg is mondja.Ezalatt érts 10-20 ezer Ft-ot.És nagyon normális.Szülésznőt is tudok,10-ért,20 ért,többet is.Csak üzensz neki,elkéred a telefonszámát egy másik aktuális szülésznőtől.Nstn kérdezősködj,vagy más kismamától.Egy ismerősöm 5000 -et adott annak,aki éppen ügyeletben volt,amikor szült.Mindjárt viselhetőbb volt a beöntés,utána is ránézett,vele volt,segített..A szülésznők kapkodnak a kismamákért,és nincsenek elszállva pénzügyileg.Nekik is jól jön csak egy kicsi plusz is.Félre ne érts!Nem rábeszélni akarlak!Mi is tudtuk volna hova tenni azt a pénzt.De én rettegtem egy trauma szerű szüléstől,mely mindig rossz élményként marad meg a fejemben.Vkinek súlyos depresszió indul ebből az élményből.Annyit nem ér az a 20 e Ft..Barátnőmet 2 napig éheztették,mondván h lehet h császárra kerül a sor.Gondolhatod mi ereje maradt a szülésre..az orvos úgy könyökölte ki belőle a babát..Pedig lehetne császározni teli hassal is,nálam is úgy volt,este ettem,éjszaka műtöttek,nem befolyásol semmit.Volt akit 3 szor indítottak szülni,és 3 szor küldtek vissza a terhesosztályra.Na,tényleg nem "szekállak" tovább,segíteni akartam csak.Könnyű,gyors szülést:)
2010. aug. 7. 16:23
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

És nem írnád meg nekem priviben az orvosok és szülésznők nevét? Előre is köszönöm, bármi eszedbe jut, írd csak nyugodtan :)

Boldog babázást neked

2010. aug. 7. 19:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Hello:)Biztosan réges rég megszültél már,gratulálok:)Megkérdezhetem h mi volt,mesélj?
2010. okt. 8. 22:56
 18/18 A kérdező kommentje:

Szió. Köszönöm kérdésed, igen már megszültem :)

09.13-án kibújt az én édes kisfiam :)

Előző nap azt hittem elfolyt a magzatvíz, bementünk a kórházba ahol közölték, hogy nem az volt csak a nyák. El kellett volna köszönnöm a hozzátartozóktól, mert bennt akartak tartani, de én saját felelősségemre hazajöttem (2 ujjnyira voltam nyitva). Itthon szenvedtem egész éjszaka, majd a reggeli műszakváltást megvárván visszamentünk 7-kor, akkor voltam 3 ujjnyi. Előkészítettek és mehettem is a szülőszobára. 9.20-kor burkotrepesztett az orvos és 10.45-kor kibújt a világ legszebb babája :)

A szülésznőm nagyon aranyos kedves és rettentő segítőkész fiatal lány volt.

Egy cseppet sem bántam meg, hogy így alakult.

Viszont a kórházban töltött napok az maga volt a pokol.

2010. nov. 17. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!