Hanyadik hétben készült UH- os eredmények mutatják legpontosabban a magzat korát?
Figyelt kérdés
"Ugrálnak" a leleteken a baba korához képest az értékek. Azt hallottam, hogy a kora- terhességi adatok még "biztosak" igaz lehet ez? Mondjuk a 12. heti lehet mérvadó?
Vajon hogy van ez?
2010. aug. 4. 17:10
1/6 anonim válasza:
Igen, kora-terhességben még egyformán fejlődnek, így a 12. heti nagyon pontos kor szempontjából. Később már kiütköznek az öröklött gének és nagyon különbözően fejlődnek az ugyanolyan korú babák.
2/6 anonim válasza:
A 12. heti a legpontosabb. Mivel későn ovuláltam, mert hosszú ciklusaim voltak, nekem a kiírás is a 12. heti uh szerint volt, és nem mensi alapján.
3/6 anonim válasza:
kulfoldon voltam ketszer terhes, ott a zt mkondtak, hogy a 11-14. het kozotti uh mervado. nalunk ez bejott, ovuteszttet hasznaltunk, amikor terhes lettem, egyik gyerek sem kozepidoben fogan pont es az uh-k napra pontosan kimutattak ezt (12 es 14. heten). utana mar mindig volt elteres.
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szt. nem vszÍnű, hogy idősebb a baba ha a 30. héten 31.hetesnek felelnek meg a méretei(az adatok 90%-a szerint), hanem szép nagy gyerek:)?
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 4. 17:45
6/6 anonim válasza:
Persze, a 30. héten már bőven beleszól a genetika. Nekem is azt mondták az orvosok, hogy a kora terhességi ultrahangok a legpontosabbak, a 12 hetes ultrahanggal bezárólag. Addig nagyjából egységesen fejlődnek a babák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!