Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor mentetek vásárolni...

Mikor mentetek vásárolni babás dolgokat? Mikor érdemes a babaszoba filinget kialakítani?

Figyelt kérdés
28 hetes vagyok. :D
2008. nov. 26. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor már mehetsz és jól körülnézhetsz. Ami olyan azt vedd meg, ami nem olyan, azt nézd meg máshol, pl színe , ára miatt, esetleg az anyaga miatt.

A babaszobát is érdemes már elkezdeni, attól függ mekkora fád van amibe vágod a fejszéd, mert később a nagy poci miatt nem biztos, hogy részt tudsz venni a dolgok élményében, mert csak mutogatni leszel képes.

Babaszoba feeling-et pedig amikor érzed az az, és akkor kell kialakítani, viszont vigyázz, mert ha elkap a vásárlási láz, akkor jobb ha magaddal viszel valakit, aki segít dönteni, mert hajlamosak vagyunk mindent betenni a kosárba.

2008. nov. 26. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Szia! Egyetértek az elöttem szólóval. Még csak annyit, ha bútort (gondolok itt kiságyra stb.) vagy babakocsit vesztek, elöfordulhat, hogy meg kell rendelni. Mi pl. 8 hetet vártunk a babakocsira, mert osztrák gyártmány!
2008. nov. 26. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a 32. hét környékén elkészítettem mindent, kimostam és kivasaltam a ruhácskáit és másnap pedig megszültem. :)Úgyhogy sztem is nyugodtan kezdj el! Inkább, minthogy a párodra bízod, ha neked már nem lesz rá lehetőséged!
2008. nov. 26. 13:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 32 hetes voltam, amikor megvettük a kiságyat, a babakocsit, fürdetőállványt, tehát a nagyobb dolgokat. A még hiányzó textíliákat ugyanakkor vettem meg, amikor a kiságyat, egy helyen. Az összes többi dolgot pedig netről rendeltem, mert olcsóbb is volt és nem vagyok egy vásárolgatós típus. Korábban annyit tettünk, hogy én a 29-32. hét között nem voltam itthon, nyaraltam és a párom csak másfél hét után csatlakozott hozzám, akkor ő kifestette az egész lakást, hogy ne kelljen festékszagban lennem napokig, mire hazaértünk már nem is lehetett érezni semmit. Úgyhogy ezt mondjuk célszerű már most megcsinálni.

Maga a babaszoba feeling kialakítása elég sokáig váratott magára nálunk, ugyanis egy szobában lesz velünk a baba, nem vet fel bennünket a rengeteg felesleges hely, így néhány saját bútordarabról kellett lemondanunk azért, hogy a babaholmi elférjen. Épp emiatt mi nagyon sokáig dobozban tároltuk a kiságyat, a fürdetőt, a babakocsit, ruhákat, tulajdonképpen mindent. 35-36 hetes voltam, amikor kimostam a ruhákat és a textíliákat (két nap volt összesen száradással, vasalással együtt), 37 hetesen kibontottam a babakocsit és áttörölgettem, összeraktuk a kiságyat. Igazából ekkor már csak annyi munka maradt, amit a férjem egy óra alatt meg tudott volna csinálni egyedül is, csak szülés után akartuk. Végül nem bírtuk magunkkal, a múlt héten összeszereltem az állványt, felraktam a baldachint, kibontottam a matracot, még lepedőt is húztam rá és letakartam kompletten az egész kiságyat, hogy ne porosodjon.

Mi tehát nem kapkodtuk el a dolgot, mégis azt mondom, hogy ha újra kezdhetném, akkor még tovább várnék vele (kivéve a festést). A ruháknak már nincs semmilyen illata, nem is tűnnek annyira frissnek, hiszen 4-5 hete mostam ki. Akár kezdhetném is elölről. Az állványt, babakocsit is át kell majd takarítanom ismét. 40. hétben vagyok, a baba még vígan bent mulat és annyira nem kellemes folyamatosan az előkészített babaholmikat bámulni, mert már anélkül is épp elég türelmetlen vagyok.

Bár tény, hogy ez attól is függ, hogyan viseled a terhességed, mert nagyon sokan érvelnek azzal, hogy korán kell mindent megcsinálni, mert nagy pocakkal már nehéz, de ebből én semmit sem vettem észre. Én ugyanúgy megyek egész nap, csinálom a dolgokat, igaz, kicsit lassabban, de nem lustultam be, nem esik nehezemre most sem mosni, vasalni, főzni, takarítani. Szóval szerintem én még most is bevállalnék egy ágy összeszerelést, nem hiszem, hogy csak ülni bírnék és irányítani... :-S

2008. nov. 26. 14:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindenkeppen erdeklodjetek, hogy a kiszemelt butordarabok, babakocsi vannak-e raktaron, vagy meg kell-e rendelni. En a 30. hetben vagyok, es a mult hetvegen felraktuk a diszcsikot a falra, osszeszereltuk a kisagyat es a pelenkazos komodot. Kaptunk egy csomo babaholmit, azok egyelore a szekrenyben varatnak magukra, csak 2-3 het mulva szeretnem elkezdeni a mosasukat, vasalasukat. Meg mindig egy csomo mindent kell vennunk, de nem rohanok fejvesztve a boltokba egyelore. Itt most eppen akciok vannak, talan majd most megveszem a tobbi nagyobb dolgot, ami kell. Szoval most mar elkezdhetsz vasarolni. A szepen aprankent teszed, tovabb tart az elvezet. :o)
2008. nov. 26. 14:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Most már érdemes elkezdeni! Nem tudhatod, mekkora pockod lesz, hogy bírsz majd járkálni.

Én nyomtattam babaoldalakról mindenféle babakelengye listákat, meg kérdezgettem 1-2 kismamát, hogy miket kell venni, és úgy mentem vásárolni, hogy semmiképpen ne vegyek felesleges dolgokat.

Főleg a ruhácskákat lehet eltúlozni, annyira aranyosak, hogy "na még ezt az egyet megveszem". Nna ami ilyen volt, hogy nem tudtam otthagyni a boltban, abból már igyekeztem inkább nagyobb méretet venni, hogy ne minden újszülött méretű legyen.

Üdv, 38h.

2008. nov. 26. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Kb. a 25. héttől kezdtem el vásárolgatni és a betöltött 36. héten azt mondtam: mivel most már bármikor jöhet a baba, elkészítek mindent, tehát kimostam, kivasaltam, felállítottuk a kiságyat, bababútort. 37 hetes
2008. nov. 26. 18:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!

Igen most már nekem is érdemes apránként beszerezni a babadolgokat!

Boldog babavárást mindenkinek!

2008. nov. 26. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!