Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gondot jelent a "tartós"...

Gondot jelent a "tartós" alacsonyabb vérnyomás?

Figyelt kérdés

21.hétben vagyok, a 20.hét kezdetétől mindennap rám jön egy teljes gyengülés, nem is írom körül, lényegében leesik a vérnyomásom. Lefekszem, 5-10 perc és jól vagyok. Nincs semmi előjele, van, hogy épp sétálunk, vagy boltban vagyok..és durr..

Majd mindenképp megemlítem dokinak, védőnőnek, de szerintetek ez rendben van?

Mielőtt ezt nekiálltam írni, megmértem, így nyugalmi állapotban 97/64 volt a vérnyomásom. Mondjuk már este van, igen, el is fáradtam, de így éreztem magam egész nap kb..

A harmadik trimeszterre ez valóban elmúlhat?

2020. júl. 28. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá az orvosodnál. Velem hasonló a helyzet, én magas vérnyomással küzdöttem mindig, most 100/70, ami nekem extrém alacsony, mert nem ehhez van szokva a szervezetem. Elájultam és bekerültem a sürgősségire, a sürgősségin is és a saját dokim is azt mondta az alacsony vérnyomás miatt ájultam el és ez nem probléma. Nekem a harmadik trimeszterre romlott a helyzet. Másfél kávét és sok folyadékot iszok naponta. 31 hetes vagyok.
2020. júl. 28. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem is alacsony a vérnyomásom. Nem ennyire mint a tied, de alacsony. A pulzusom viszont magas hozzá és én borzasztóan fáradékony voltam. Reggeli kávé után képes voltam 2-3 órát aludni plusz szédülés, gyengeség volt a jellemző. Kiderült, hogy vérszegény vagyok. Vasat kell szednem pluszban. Azóta kicsit javult a vérnyomásom (közelít a normálhoz de nem éri el) és elmúlt a gyengeség és a fáradtság is.
2020. júl. 28. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is alacsony volt a vérnyomásom. 100/70. Aztán kiderült, hogy vérszegény vagyok, vasat kell szednem. Azóta jobban érzem magam. Előtte rettentően fáradékony voltam, szédelegtem. Javul a helyzet.
2020. júl. 29. 08:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Értem, tehát akár fennállhat a vérszegénység eshetősége is.. olyan erőtlennek érzem magam. Amúgy terhesség előtt kb 115/70 szokott lenni, amióta terhes vagyok, azóta csökkent, 100 fölé aligha megy. Amúgy a második érték az mit jelent pontosan, mármint az előbb most 96/43-at mértem. Az a 43 mi?

Nem kávézom, viszont lehet nem ártana..sok tejjel, mert nem szeretem a kávét, csak az illatát..:D

2020. júl. 29. 09:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A szív elernyedt állapotában mérhető nyomás. 43 diasztolé elég alacsony. Értem, hogy nem szereted a kávét. Egy bögre fekete tea? Vagy egy pohár kóla? Bármi, ami koffeines segíthet.
2020. júl. 29. 22:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Huu..ez egy kicsit megijesztett..a válasz.

Oké, egy pohár koffeines italt bevetek napi szinten. Kíváncsi vagyok javít-e az állapotomon. Dokimnak megírtam a panaszom, de még nem válaszolt.

2020. júl. 30. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Ne ijedj meg. Az orvos biztos ad pár jótanácsot. A nagymennyiségű magnézium is csökkentheti a vérnyomást valamennyire.
2020. júl. 30. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen a vérnyomásom. De nekem terhesség nélkül is. Most vagyok 37 hetes. Én is sokszor émelygek és le kell feküdnöm mert úgy érzem menten elalszom. Nem vagyok vérszegény szerencsére, szedem is a vasat rendesen. Nekem mivel a babám pulzusa meg kicsit magas ezért nem ihatok semmilyen koffeines italt. Na ez a patt helyzet 😁
2020. aug. 3. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!