A kövér kismamák nehezen szülnek? Általában császározzák?
Nagyon köszönöm Nektek ezeket a kedves válaszokat! Borzasztóan éreztem magam tegnap is és éjjel is rosszul aludtam a védőnő szavai miatt. Szégyeltem is ki írni ide ezt mert nagyon kellemetlen. Vércukor terhelésre holnap megyek majd kiderül ott mi lesz mert a magas cukorral is a frászt hozta rám. A dokim rendes velem mindig nyugtatgat de meg fogom kérdezni erről a véleményét.
Puszilok mindenkit! :-) Sok BOLDOGSÁGOT kívánok Nektek!
Szia! 73 kg-val estem teherbe, az első védőnői vizsgálaton már 76 kg voltam. A szülés előtt 2 héttel mértek utoljára, akkor 98 kg voltam. Szóval akárhogyan is számoljuk min. 22 kg-t híztam. Minimálisan vizesedtem, a cukrom, vérnyomim normális volt. Terhesen imádtam, hogy bálna vagyok :)
A szülést meg kellett indítani burokrepesztéssel, mert valami nem tetsző volt a bébi szívhangja körül. A burokrepesztés után 7 és fél órával megláttam az egészséges kislányomat. Kettő varratom volt össz-vissz. A szülés másnapján már rendesen tudtam ülni.
A védőnőkről: már az első vizsgálat alkalmával diétára akart fogni. Nem hagytam :)
Láttam már olyat, hogy a doplerrel (azt hiszem így hívják a kézi szívhang hallgatót) nem tudja a hasi háj miatt hallgatni a szívhangot, de attól függetlenül meg kéne próbálnia. (Megjegyzem az enyém sem hallgatott soha szívhangot.)
Sajnos tényleg nem válthatsz védőnőt, annyit tudsz tenni, hogy a találkozásokat a minimálisra csökkented. Szerencsére csak a terhesgondozáshoz van kötve az egyszeri anyasági, a védőnői randevúkhoz nincs.
Egyébként meg nem kéne ezzel riogatni a kismamákat! Abban sincsen semmi katasztrófa ha netalántán császárral kell szülnöd. De ez nem ok-okozati összefüggés!
Élvezd a babavárás minden pillanatát, próbálj ne a védőnővel foglalkozni.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!