Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már olyan, hogy valakinek...

Volt már olyan, hogy valakinek a forró fürdőtől megindult a szülés?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert mindenki azt írja, hogy nem lehet fürödni forró vízben, mert beindulhat a szülés,kíváncsi lennék, hogy tényleg volt-e ilyen?

Előre is köszi: 36 hetes kismama

2008. nov. 25. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szülésbeindító praktika, mint a szex meg a lépcsőzés :)

38 hetes vagyok, és kb két hete vágyok egy jó forró fürdőre, de nem merek, marad a zuhany... Viszont a jövő héttől úgy döntöttem, hogy nem érdekel, jöhet a fürdő :)

Elvileg ellazítja az izmokat, a méhet, stb, attól indulhat be a szülés. Viszont a baba úgyis akkor jön, amikor ő akar, bevethetünk mi bármit :)

2008. nov. 25. 17:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem is azért kérdeztem, mert ki akarom próbálni, csak kíváncsi voltam!:-)
2008. nov. 25. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

A forró fürdőt azért nem javasolják, mert vetélést, vérzést okoz. Azt nem tudom pontossan, hogy 36 hetesen tényleg beindulna tőle a szülés, de az bizti, hogy a babónak se jó.

A forró víztől ráadásúl a vénák is kitágulnak, ami szintén nem jó, mert jobban vízesedik tőle a kismama és nem is egészséges.

Amúgy a fürcsizés 36 hetesen szerintem nem igazán jó ötlet. Az egész terhesség alatt a tusolást javasolják, hogy a fertőzést illetve a különböző baktériumok bejutását megakadályozzák.

Ennyi idősen szerintem már valamilyen szinten nyitva van a méhszáj, ez meg fokozott fertőzés veszélyt rejt magába.

Nincs sok már hátra a szülésig, utána meg annyit fürcsizhetsz míg nem nő hártya a lábadon :D

Sok boldogságot!€

27 heteske

2008. nov. 25. 18:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én egész terhességem alatt fürödtem, igaz arra odafigyelek, hogy ne legyen túl forró a víz. Azt nem tudom, hogy beindíthatja-e a szülést, a szex és a lépcsőzés (de még a bútortologatás se) nekem nem vált be az első babámnál, amikor az 1 hét túlhordás alatt próbálkoztam, hátha... A forró fürdő akkor kimaradt, mert nyár volt. Most 37 hetes vagyok a második babámmal, a méhszáj 2100, de nem mondták, hogy nem fürödhetek.
2008. nov. 25. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!