Terhesség alatt az egyik lábamban égető, szúró érzés van, az erek kidudorodva és a hajszálerek is jönnek elő. Valami megoldás rá?
Menj el holnap az orvosodhoz és nézessed meg. Valószínűleg kompressziós harisnyát kell hordanod a szülési.
Na most azért eléggé berezeltem
Mondtam dokinak különben, azt mondta nem adhat rá gyógyszert mert állapotos vagyok. Tegyem fel a lábam
Van olyan trombózis (vérrög), ami a fő vénában alakul ki (mélyvénás), az az életveszélyes, mert leszakadhat és felmehet a tüdőbe (embólia), agyba (stroke). Ilyenkor megdagad a láb, és fáj, mint egy izomláz, de más nem látszik és pár napig feküdni kell, sőt sokszor irány az intenzív.
És van, ami felületi, azaz látszik, hogy ronda puklis lesz tőle az ér, de csak gyulladást okoz, vagy a gyulladás okoz később trombózist. Ez nem igényel feltétlenül gyors kezelést és inkább mozogni kell vele (kerüld a láblógatást), de azért terhesen sajnos szinte mindig rosszabb lesz az ilyesmi, ahogy halad az idő. Mutasd meg inkább a háziorvosnak, ha nem tartja sürgősnek akkor is legalább küldjön tovább haematológushoz. Sok nő szúr vérhígítót terhesen vagy minimum az aranyerére (az is ugyanígy "működik") kap Detralexet meg kenőcsöt. A kompressziós harisnya meg azért van, hogy a kitágult ér ne nyúljon ki jobban.
De jelzem, nem vagyok orvos, csak volt trombózisom, akkor kupálódtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!