Talalkoztatok-e valaha szemelyesen vagy ismerosok elmondasa reven a "rejtett terhesseg" esetevel?
Tehat h vkinek 9honapig nem tunik fel h varandos.
3.babamat varom, vekony vagyok tehat le se tagadhatnam, ertem hogy akik tulsullyal esnek teherbe ott maskepp latszik/nem latszik, de hogy a baba mozgasat nem erezni, belmozgasnak venni, van ilyen?
En nem pontozok senkit. Igazabol en is ismerek olyat aki teltebb volt es mivel menzesz gondjai voltak akkor tudta meg h terhes amikor megmozdult a kisfia (5hos terhesseg), ez teljesen rendben van, ha addig nem volt tunete, honnan is tudhatná.
De amivel kapcsolatban ketsegeim vannak az az h vki szulesig nem erzi a magzatmozgasokat?
En cserelnek azzal a kiskosztumos novel aki 28 hetesen tudta meg, jelenleg 22 hetesen meg mindig emelygek, bar neki kevesebb ideje volt felkeszulni a szulesig arra h anya lesz, plusz jobban vigyazott volna az egeszsegere ha tudja hogy babat var, osszessegeben gondolom nagyobb sokk mint orom hogy nem kinlodja vegig a terhesseget fizikailag, erzelmileg.
11-es: a magzatmozgások nem mindenkinél egyformán erösek, ha valakinek sok magzatvize van, az is erösen csökkenti, de sok nönek pl.szülés után is maradnak "fantommozgások", amik úgy érzödnek, söt látszanak is, mint a magzatmozgás, ennek ellenére nem terhesek, illetve vannak, akiknek igen erös bélmozgásai vannak normál esetben is, ezért eszpkbe sem jut, hogy terhesség lehet mögötte, föleg, ha pl egy alkalommal volt szex, és akkor sem volt igazán valószínüsége a terhességnek.
Nálam az abszolút nem termékeny napon (a menzesz után közvetlen, a ciklus 4. napján) volt egy védekezés nélküli szex, utána három hónapig a megszokott idöben volt vérzésem is, igaz, picit kevesebb, mint átlagban, de ilyen máskor is elöfordult. Nekem az lett gyanus, hogy a mellem kezdett nöni illetve érzékennyé válni, és ez szokatlan dolog volt. Az orvosnál aztán kiderült, hogy nemcsak, hogy terhes vagyok a 13. hétben, de ikreket várok.
De a mellfeszülés is sokaknál nem fordul elö, vagy ellenkezöleg, gyakoribb, ez nem egyértelmüen terhestünet.
HA valakinek eszébe sem jut, hogy terhes lehet, akkor nem csinál tesztet, nem megy orvoshoz, ezért nem is derül ki jó ideig vagy a kár a szülésig.
Három hasonló esetet tudok,de csak az egyiknél volt az,hogy valóban nem tudta a szülésig,hogy terhes. Sportoló volt a nő,lefutotta a távot (nem vagyok benne biztos,de azt hiszem,hogy félmaraton) ,szokatlanul nehezen bírta, rá pár napra megszült. Nem hitték el a rokonok,barátok,mikor hívta a férj,hogy babájuk született. Küldték a képeket,hogy tényleg :D
Másik eset barátnőmmel történt, szoptatott és szedett szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót, elment rákszűrésre ahol közölte az orvos,hogy 4hónapos terhes ikrekkel.
Harmadik eset rokonommal esett meg, magas vékony nő, egyáltalán nem látszott rajta,hogy terhes,elkezdett fájni a hasa, bement a fürdőszobába ,később mikor az anyukája bement,hogy mi van vele,már kezében volt a baba. Itt az anyuka tudta,hogy terhes de titkolta. Pár évvel később született újabb babája, őt nem titkolta, de a hasa itt sem nagyon látszott, kórházban szült,de ez a baba is nagyon gyorsan megszületett,alig értek be.
Egyik ismerősöm elment nőgyógyászhoz,mert a szüleinek feltűnt,hogy nő a hasa, végig fogamzásgátlót szedett. Az orvos megállapította,hogy 5 hónapos terhes kisfiúval. Bár valószínűleg itt a lány tudta,hogy terhes csak titkolta.
Másik ismerősöm tudta,hogy terhes de titkolta végig, duci volt de ismerősök kiszúrták,hogy nő a hasa,de ő tagadott. Majd elkezdett vajúdni,de még akkor is tagadott,hogy ő nem szül,de kihívták hozzá a mentőket ,kórházban megszült,otthagyta a babát.
Akik takargatjak a terhesseget, azok nem gondolnak arra h a babat ugysem lehet takargatni? Mert egyikotok sem irta h megszulte a kerti wcbe es belefojtotta, tehat minek titkolni ha a vegen ugyis a kezedbe adnak egy babat, akit felnevelsz.
Mas az amikor regen elkuldtek a megesett lanyt "kulfoldre tanulni egy evre", visszajott vekonyan es lemondott a gyerekrol orokbefogado szulok v egyeb intezmeny javara,de aki megtartja azt nem ertem miert kell rejtegetni a pocakot.
Itt a falunkban volt egy csaj. Nagy port kavart a médiában. Terhes volt, tudott rola, de rajta kívül senki nem vette észre. Hízott, de nem csak hasra, nem mondtam volna meg róla, hogy terhes, pedig az utolsó hetében még beszéltem is vele. Párjának minden hónapban hazudta, hogy megjött neki. A szülei sem gyanakodtak, semmi.
Megszülte a srác apjánál a gyereket és megfolytotta. Mint kiderült ez már a második ilyen esete volt.
"Akik takargatjak a terhesseget, azok nem gondolnak arra h a babat ugysem lehet takargatni?"
Ők nem a babát akarják takargatni, hanem a terhességet. Pl a korábbi rossz tapasztalatok miatt (pl elmondta mindenkinek aztán rossz vége lett). Olyan is van, hogy valaki nem akarja, hogy a munkahelyén megtudják, hogy terhes. De a baba nyilván egy másik élethelyzet munkahely szempontjából is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!