Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Már éreztétek ezt? És ha...

Már éreztétek ezt? És ha igen, hogyan kezeltétek? És mikor eljött a pillanat hogy nektek is meglett milyen érzés volt?

Figyelt kérdés
Éreztétek ugy már hogy nagyon fáj hogy még nem lehet gyereketek de a sors úgy intézi hogy a körülötted levők sorba jelentik be a terhességet, és ami a legfájdalmasabb hogy még keresztmaminak is szeretnének.

2020. jún. 22. 13:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
2-es vagyok: ezek nem irigy kérdések szerintem! Aki ilyen helyzetben van, és feltesz ilyen kérdést, szerintem csak beszélgetni szeretne hasonló helyzetben lévőkkel, vagy erőt ad neki hogy nincs egyedül, esetleg kap egy kis bátorítást. Remélem ti akik nem értetek ezzel együtt, nem lesztek soha ebben a cipőben. Nem a "sorba" akarunk beállni, hanem közös gyereket szeretnénk! Nem érdekel ki mit mond, hogy na mikor lesz már gyerek. Akkor lesz amikor mi akarjuk. Facebookon fent se vagyok, így nem is fogom ott mutogatni. Igen, felelőséggel fogunk tartozni érte, és ezzel teljesen tisztában is vagyunk! Akit szerintem zavarnak az ilyen kérdések, inkább meg se nyissa!
2020. jún. 22. 14:54
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

8-as, te aztán jó nagy érzéketlen, tuskó paraszt vagy, örülnél, bmeg, hogy neked nem kell átélned, milyen az, amikor valaki hónapról-hónapra, évről-évre hiába vágyik egy kisbabára, nem jön össze.

A hülye agymeneteddel ellentétben a nők javarésze nem azért vágyik gyerekre, mert másnak is van, hanem mert ez az egyik legalapvetőbb emberi ösztön, ami ellen nincs mit tenni, és baromi rossz érzés, amikor valakinek folyton azt kell bámulnia, hogy ebből az élményből kimarad és talán örökre ki is fog maradni. Hát ne is haragudj, hadd legyenek már irigyek, minden okuk megvan rá.

Adjál hálát, hogy neked nem kell ezt átélned és ne legyél ilyen tuskó, nehogy visszaaszálljon rád a sok rosszindulat.

2020. jún. 22. 15:06
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek ♥
2020. jún. 22. 15:34
 14/19 A kérdező kommentje:
Igy van én azzal a szándékkal irtam ezt ki hogy beszélgessek más nőkkel is akik hasonló cipőben járnak mind én.
2020. jún. 22. 15:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én bevallom, hogy nagyon irigy voltam. Valahogy olyan kisimultnak, rendben lévőnek néztek ki a terhes rokonok, barátok, én meg olyan kócosnak meg kuszának éreztem magam, meg bénának gyerektelenül. Mintha ők lennének az igazi felnőttek, én meg ilyen fél-felnőtt. Itt névtelenül bevallom azt is, hogy irigyeltem a figyelmet, kényeztetést, gratulációkat, helyeslést is, ami egy kismamának jár.

Most én is babát várok, és valóban kiegyensúlyozottnak, rendben lévőnek és boldognak érzem magam, viszont örülök, hogy a koronavírus miatt már a szülésig itthonról dolgozom, és nem leszek irodában nagy hassal. Mert mindig azok a kolléganők jutnának eszembe, akik esetleg még várnak a babára, és látnának engem: hogy mit éreznének. Ja, és így terhesként egyáltalán nem hiányzik a kényeztetés, gratuláció, kímélet, stb. Mindent tudok csinálni, tök jól vagyok, és a nyálas gratulációk nem érdekelnek, csak a családom őszinte öröme. Azt hittem, hogy majd boldog-boldogtalannak újságolni fogom és büszkélkedni vele, de egyáltalán nem, sőt, örülök, hogy még így a hetedik hónapban sem feltűnő a hasam. Ez nagyon más, mint amit vártam. De a boldogság, az elégedettség-érzés, az pont az, sőt, jobb, mint amit elképzeltem...

2020. jún. 22. 15:40
 16/19 A kérdező kommentje:
Szia utolsó írhatok privátban?
2020. jún. 22. 15:44
 17/19 anonim ***** válasza:
6 évet vártunk az első gyerkőcre. Ténleg mindenki szült közben, de sosem zavart. Attól én nem lettem sem jobban, sem kevésbé terhes, hogy nekik sikerült. Örültem a boldogságuknak és vártam szeretettel a saját babánkat.
2020. jún. 22. 16:07
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

15-ös, szerintem nincs ebben semmi, én is irigy vagyok azokra, akiknek már megadatott a baba. Nyilván igyekszem ellene tenni, de ez nem egy olyan dolog, amit kontrollálni tud az ember, nem tudok mit csinálni azzal, hogy faj, mert nekem még nincs.

Na meg, azt is érzem, amiről írsz, hogy így gyerek nélkül mintha fél-felnött lenném, de tulajdonképpen úgy érzem, ezt pont a kismamák/várandósok érzekeltetik velem, mintha én kevesebbet érnék, kevesebbet tudnék, csak mert nincs babám és milyen rossz nekem, mert lemaradom erről a dologról. Szóval, talán az is a baj, hogy sokan - talán akaratlanul is - felsőbbségrendűen ezt sugározzák a gyermektelenek felé.

2020. jún. 22. 16:18
 19/19 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Persze.
2020. jún. 23. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!