Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek aggódnom kéne?

Szerintetek aggódnom kéne?

Figyelt kérdés

Jövő héten kedden leszek 11 hetes és pénteken megyek genetikaira.

A terhesség 5-ik hetétől kezdve egyszerűen szörnyen vagyok. A védőnő azt mondta, hogy 300-ból 1 ennyire "szerencsés" mint én. 24 órában rosszul voltam, feküdtem, epét hánytam, képtelen voltam szó szerint bármire. A pajzsmirigyem egyébként beteg ( Hasimoto) és most elkezdett túlműködni is ezáltal a szívverésem 100 fölött volt, amitől még jobban a "halálomon" voltam. Minden nap volt hőemelkedésem is.

Tegnap kezdtem el a második szívgyógyszeremet. Most ebben egyeztek meg az orvosok, hogy végülis ezt szedhetem terhesen ugyanis biztos kelleni fog a terhesség végéig.

Ma reggel viszont nagyon furcsa dolog történt. Nem hánytam (!!!) és itt ülök a számítógépnél, a pulzusom 71 és újra embernek érzem magam. Ne nevessetek ki, de mintha nem lennék terhes érzésem van. Sokan mondják, hogy meg sem érezték, de nekem ilyen hirtelen majdnem 3 hónapnyi kínszenvedés után, egy reggel úgy ébredek, hogy hánynom sem kell, rendesen ijesztő.

Szerintetek kell aggódnom? Azon gondolkodom, hogy hétfőn elmegyek egy magán nőgyógyászhoz, hogy nézze meg nincs-e baj.

Szerintetek ekkora változás egy éjszaka alatt normális? A gyógyszer csak tüneti kezelés, olyan tipusú béta-blokkóló van benne, ami csak a szívre hat, szóval ennek tényleg csak a normál pulzusom köszönhető, de mi a többi?

2020. jún. 20. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor az ember megijed ez természetes. Szerintem nincs okod aggódni. A tünetek jönnek mennek. Lehet egy óra múlva ugyanolyan rosszul leszel mint eddig. De olyan is van,hogy valami teljesen elmúlik és jön helyette más. Vagy annyira jól leszel,mintha nem is lennél terhes. Van aki csak egy hetet van rosszul és ennyi volt. 10 hetes vagy,simán elmúlhatott. De ha attól vagy nyugodt,hogy beiktatsz egy extra ultrahangot,akkor kérj időpontot. A te nyugalmad most a legfontosabb. Szerintem örülj,hogy végre jobban vagy és ne gondold túl. Egyébként nekem is egyik napról a másikra múlt el minden tünet a 11. héten. Emlékszem én is aggódtam,de nem volt semmi baj. A férjem totál dilisnek nézett,hogy egyszer az a bajom,hogy rosszul vagyok utána meg az hogy nem.
2020. jún. 20. 11:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is 1 hónapig nagyon ramatyul voltam. Non stop öklendezés, émelygés, gyomorégés az brutális módon, 3x hánytam csak, de még este 10 kor is rosszul voltam, nem volt megállás. Aztán 13 hetesen kezdtem jobban lenni, szagok kevésbé zavartak,nem szédültem már annyira. Majd egyik napról másikra elmúlt a rosszullét. :) Ne aggódj
2020. jún. 20. 11:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Hat nagyon boldoggá tenne, ha ez így maradna es valóban elmúlt. Párom rengeteget aggódott meg még most is, hogy nehogy baja legyen a babának, de az orvosok azt mondtak, hogy a 12 hétig nem vagyok rá úgy hatással. :)
2020. jún. 20. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!