Okozott valakinél autizmust a terhesség során kialakult hüvely fertőzés?
Kiderült hogy vegyes fertőzésem van egy pár napja
(gomba, baktérium) és azt mondta az orvos, hogy ez a hüvely és bélflóra gyengeség miatt alakult ki, és ez okozhat autizmust a babánál.
Hallottatok már ilyenről? Vagy történt valakivel hasonló? Most nagyon meg vagyok rémülve, mert annyira próbálok figyelni mindenre nehogy baj legyen erre tessék..
Szerintem ez baromság.
A GAPS-szindróma című népszerű könyvből ered, amelyikben azt írják, hogy azért lesz valaki autista, mert az emésztésével vannak gondok, és nem tud megfelelő mennyiségű tápanyag felszívódni a beleiből. Így az agya sem tud rendesen fejlődni.
Ezért diétázni kell, nagyjából a nagyon-nagyon szigorú Candida-diétát kellene betartatni egy autista gyerekkel. Na, hiszen, ők eleve alig esznek meg valamit, úgy elképzelem, hogy avokádón meg spenóton fog élni a gyerek.
Azt is írja a könyv, hogy az autista gyerekeknél anyuka általában candidás volt terhesen. Ami megint egy olyan dolog, hogy anyukánál jön az aha-élmény. Hát tényleg candidás voltam. Bullshit! A terhességgel hormonális változások jönnek, ami nagyon gyakran kihozza a gombát is. Ettől még nem lesz valakinek autista a gyereke.
Hogy pontosan mitől van, még kutatják, de a legnépszerűbb nézet az az, hogy genetikus.
És a könyv szerint ha követed a diétájukat, kigyógyul a gyerek az autizmusból. De ha mégsem, akkor az azért van, mert nem voltál elég következetes.
Máshol meg pont azt olvastam a Candida-diétáról, hogy a nagyon szigorú részét csak 1-2 hétig lehet csinálni, mert hiánybetegségek léphetnek fel. Ennyit az agy tápanyaghiányáról.
Nagyon sok nőnek van fertőzése terhesség alatt. (Nekem most legutóbb 2x is kellett kúpot használnom. ) Ezen az alapon akár minden második ember lehetne autista.
Az orvosváltáson én is gondolkodnék. Inkább megnyugtatnia kéne, mint rémisztgetni. Az ilyenek szoktak a szülőszobán azzal fenyegetni, hogy ha nem egyezel bele beavatkozásokba akkor a gyerek életével játszol és majd fogyatékos lesz vagy még rosszabb.
Ettől nem lesz autista
Beteg/ fejlődési rendellenessége sem a méhedben
De okozHATnak burokrepedést, korai szülést ergo vetélést.
Hüvelyi szülésnél kezeletlenül tüdőgyulladást a babának.. egyebeket..
Nem vele fogok szülni, de akkor lehet addig is váltok orvost a hátralévő időre. Most 21 hetes vagyok. köszönöm szépen a válaszokat, nagyon megnyugtatott mindenki, azt is köszönöm,hogy nem néztetek hülyének a kérdés miatt.
Mostmár kezelve van a fertőzés kúppal, remélem semmi problémát nem fog okozni amit okozhatna.
Ez az összefüggés nekem is fura volt, de találtam ilyen patkány kísérletről szóló cikket azért is vettem félig-meddig komolyan a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!