A kombinált vagy az integrált teszt a pontosabb? A Sejtbankos downszűréses oldalán az integráltat hozzák ki pontosabban, én is így tudtam, de az Istenhegyi úti Géndiganosztikai Intézetben azt mondták, a kombinált a pontosabb.
Kombinált 83%, (sok heyeln Pl a Margit kórházban) ingyenes
Integrált 95%
Egyk sem 100 %.
Én is úgy tudom hogy az integrált. Ezt találtam a www.downszures.hu oldalon:
Kombinált-teszt
A terhesség első harmadában - a 11. és a 14. hét között - két, anyai vérben vizsgálható jelző (terhesség alatt előforduló fehérje (PAPP-A/, valamint a ß-hCG) illetve az ultrahangvizsgálattal mérhető magzati tarkóredő vastagsága kerül számbavételre. A vizsgálat átlagosan 85%-os hatékonysággal szűri a Down-kórral sújtott terhességeket.
vissza
Quartett-teszt
A terhesség 15. és 20. hete között négy, anyai vérben vizsgálható jelző (AFP, ösztriol, ßhCG, inhibin-A) összevetésével ad eredményt. Átlagosan 75%-os.
vissza
Integrált-teszt
Ez a vizsgálat a Quartett-teszt és a Kombinált-teszt keretében vizsgálat jelzők eredményeinek az összevetett - integrált értékelésével adja az eredményt, s így a lehető legpontosabban határozza meg a rendellenesség előfordulásának kockázatát.
Az Integrált-teszt átlagosan 94%-os hatékonysággal szűri a Down-kórral sújtott terhességeket.
Ezért nem értem én sem, mert eddig én is így tudtam, de ezt találtam az Istenhegyi oldalán:
Fel is hívtam, telefonon is nyomatékosan azt mondták, hogy a kombinált a megbízhatóbb.
Szia!
Én kombinált tesztet csináltattam,de nekem fals eredményt adott. 1:25 esélyem volt a down korra. Megcsináltattam az amniocentézist és szerencsére minden rendben van.
16:46-os
Én sem csináltattam integrált tesztet, hanem amniocentézist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!