Közel 2 éves fiammal hogy értessem meg h hamarosan kistesó születik?
Sógornőm a terhesség alatt sokszor mondogatta a kisfiának, hogy jönni fog még egy baba, nem kell aggódni, aranyos lesz és jókat lehet majd vele játszani. Igazából egyszerűen tudomásul vette a gyerek és amikor valóban megérkezett a pici, akkor nem lepődött meg rajta, és azóta sem éli meg rosszul a dolgot. De gondolom gyereke válogatja.
Amúgy biztos megérti, de hát még csak 2 éves, szerintem elraktározza az agyában az infót, akkor is ha úgy tűnik, hogy nem érdekli. :)
Szia!
Az én fiam 18 hónapos mióta látszik a hasam gyakran mondom neki, hogy ott van a kistesó, a rugását még nem érezte mert mire odateszi a kis kezét a tesó abbahagyja.
Egyébként ha kérdezzük tőle, hogy hol van a kistesó a hasamra mutat vagy odajön és megfogja.
18 hónapos kisfiú anyukája és 36 hetes kismama
Egy kis érdekesség:)
Nővéremnek 2 lánya van,Laura 3 éves és Anna 1 éves.Tesóm mikor Annát várta sokat emlegette Laurának h ott van a pocakban a hugi,sokszor ha nem is figyelt,akkor is megértette.Idővel ö maga ment oda a pocihoz simogatni és volt h néha tréfásan megpaskolta:)
Most én várok kisbabát,és Laurának mondtuk h lesz nekem is kisbabám,és sokszor emlegeti h majd játszik vele stb és simogatja is néha,Anna meg néha megböki és rápaskol:) (nem erősen csak játsziból)
Nagyon jó testvérek és Laura egyáltalán nem féltékeny(eddig legalábbis) és félti Annát mindentől,mikor sír akkor vigasztalja,vagy vele sír:) összepakol utána stb.Szóval ha van törödve a gyerekkel és figyelve van rá is nem csak a kistesóra,akár már kint van vagy a pocakban,szerintem könnyebben megérti.
Ja és még egy fontos momentum:
ha megszületik a pici a nagytesót nem szabad tőle tiltani,neki is meg kell mutatni h ő a kistesó,adjon neki puszit,simogassa meg igy könnyebben elfogadja,és az sem lesz h csak a kistesóval foglalkoztok,elkerülhetőbb a féltékenység.
Már az ilyen picik is megértik.
A fiam és a lányom között napra pontosan 2 év van.
Simogatta, puszilgatta a hasam.
Ráadásul be volt ígérve a hugitól egy kis ajándék is (azóta is tudja, hogy a sárga buszt a tesó hozta).
Amikor hazajöttünk a kórházból, másnap már külön vele, és csak vele mentem sétálni, utána pedig mondjuk vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!