Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Közel 2 éves fiammal hogy...

Közel 2 éves fiammal hogy értessem meg h hamarosan kistesó születik?

Figyelt kérdés
néha ugy érzem érti néha pesig mintha tudomást se venne arról amit mondok neki.
2010. júl. 30. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Sógornőm a terhesség alatt sokszor mondogatta a kisfiának, hogy jönni fog még egy baba, nem kell aggódni, aranyos lesz és jókat lehet majd vele játszani. Igazából egyszerűen tudomásul vette a gyerek és amikor valóban megérkezett a pici, akkor nem lepődött meg rajta, és azóta sem éli meg rosszul a dolgot. De gondolom gyereke válogatja.

Amúgy biztos megérti, de hát még csak 2 éves, szerintem elraktározza az agyában az infót, akkor is ha úgy tűnik, hogy nem érdekli. :)

2010. júl. 30. 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam 18 hónapos mióta látszik a hasam gyakran mondom neki, hogy ott van a kistesó, a rugását még nem érezte mert mire odateszi a kis kezét a tesó abbahagyja.

Egyébként ha kérdezzük tőle, hogy hol van a kistesó a hasamra mutat vagy odajön és megfogja.

18 hónapos kisfiú anyukája és 36 hetes kismama

2010. júl. 30. 16:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én 24 hónapos kisfiam rá sem hederít (kicsit tartok is emiatt), mintha fel sem venné, pedig pár hét múlva érkezik.Amikor megkérdezem, hol a kistestvére, a saját pocakjára mutat.
2010. júl. 30. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 20 hónapos a lányom, én pedig 28 hetes kismama vagyok. Folyamatosan mondom neki, hogy ott a baba a pocakban, ő öleli, szereti, puszilja. Sokat játszunk babásat, pelusozunk, tologatjuk a kis babakocsit, etetünk, itatunk, fürdetünk stb. Úgy néz ki, azt fogja, hogy van bennem egy baba (mert pl az apukája pocakját sosem puszilja meg), és nagyon szeret babásat játszani. Nem tudom, mi lesz, ha megszületik a hugi.
2010. júl. 30. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy kis érdekesség:)

Nővéremnek 2 lánya van,Laura 3 éves és Anna 1 éves.Tesóm mikor Annát várta sokat emlegette Laurának h ott van a pocakban a hugi,sokszor ha nem is figyelt,akkor is megértette.Idővel ö maga ment oda a pocihoz simogatni és volt h néha tréfásan megpaskolta:)

Most én várok kisbabát,és Laurának mondtuk h lesz nekem is kisbabám,és sokszor emlegeti h majd játszik vele stb és simogatja is néha,Anna meg néha megböki és rápaskol:) (nem erősen csak játsziból)

Nagyon jó testvérek és Laura egyáltalán nem féltékeny(eddig legalábbis) és félti Annát mindentől,mikor sír akkor vigasztalja,vagy vele sír:) összepakol utána stb.Szóval ha van törödve a gyerekkel és figyelve van rá is nem csak a kistesóra,akár már kint van vagy a pocakban,szerintem könnyebben megérti.

Ja és még egy fontos momentum:

ha megszületik a pici a nagytesót nem szabad tőle tiltani,neki is meg kell mutatni h ő a kistesó,adjon neki puszit,simogassa meg igy könnyebben elfogadja,és az sem lesz h csak a kistesóval foglalkoztok,elkerülhetőbb a féltékenység.

2010. júl. 30. 22:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Már az ilyen picik is megértik.

A fiam és a lányom között napra pontosan 2 év van.

Simogatta, puszilgatta a hasam.

Ráadásul be volt ígérve a hugitól egy kis ajándék is (azóta is tudja, hogy a sárga buszt a tesó hozta).

Amikor hazajöttünk a kórházból, másnap már külön vele, és csak vele mentem sétálni, utána pedig mondjuk vásárolni.

2010. júl. 31. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!