Terhesen mit lehet szedni megfázásra?
Figyelt kérdés
Kis hőemelkedésem van, ráz a hideg meg alig birok nyelni.
Neten is nézegettem de hátha biztosat tudtok mondani.
Ötlet?
2020. máj. 5. 11:28
2/10 anonim válasza:
Nagyjából semmit. A Herbal Swiss Hot Drinket szokták mondani, azt meg lehet próbálni, de sokat nem hiszem, hogy ér. Én megpróbáltam, de olyan hányingerem volt tőle, hogy inkább hagytam (1. trimeszterben voltam még, bőven a hányós időszakban). Lázat ha van csillapítsd, az fontos., ha pedig nagyon rosszul vagy hívd az orvost, legfeljebb ha kell ír gyógyszert.
3/10 A kérdező kommentje:
A dokim holnap rendel... a másik doki pedig közölte nem az orvosom ő nem mond semmit.
Jelenleg mézes teát iszom
2020. máj. 5. 11:35
4/10 anonim válasza:
Úgy tudom hársfateát, csipkebogyót lehet iszogatni. Sok-sok folyadék, citromos tea! Nekem használt a herbal swiss italpor is, de tényleg pici savat csinál. Ha 38 fölé megy a lázad panadolt, rubophent vehetsz be, 39,5 fölött nekem hűtőfürdőt javasolt a doki. (mondjuk nem bírtam, úgy remegtem, szóval nekem az nem esett jól, inkább hideg borogatásokat tettem kicsit ide-oda).
5/10 anonim válasza:
Semmit. Meggyógyulsz magadtól is. Pihenés, sok folyadék. Max ha lázas leszel, paracetamol és ennyi
6/10 anonim válasza:
Mikor én is így jártam még antibiotikumot is kaptam,kb. ugyanezek a tüneteim voltak( csak én elmentem orvoshoz- tudom most más a helyzet) szóval holnap mindenképp hívd fel a dokid.
7/10 anonim válasza:
Ha lázad van (38,5 felett), csillapítsd. Panadol pl.
Ezen kívül tea, gyümölcslé, mindenféle sok folyadék, méz, gyömbér, fokhagyma.
8/10 anonim válasza:
Ha felment a hőd és alig tudsz nyelni, akkor közel sem biztos, hogy sima megfázás, lehet pl. (tüszős) mandulagyulladás is. És ha bakteriális, akkor arra aztán teázhatsz bármennyit, nem lesz jobb, csak antibiotikumtól jön helyre. Lehet tényleg orvoshoz kéne menni, mielőtt rosszabb lesz.
9/10 anonim válasza:
Doki. Nem tudom miért lett lepontozva az első. A terhesség nem jelenti, hogy feleslegesen kell szenvedni. Plusz valóban ha bakteriális kell az antibio, mert az elhúzódó gyulladás veszélyes a babára. Ha meg nagyon fáj, van hatékonyabb gyógyszer a panadolnál is, amit lehet szedni.
10/10 anonim válasza:
Én 10 hetesen estem bele az influenzába. Nem volt kellemes. Semmit nem szedhettem. Panadol a lázra és sok tea. 2 hétig benne voltam. Borzasztó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!