Van köztetek aki dohányzik terhesség alatt, vagy dohányzott?
Egyik ismerősöm végig füvezte a terhességét. Közben szidta az alkoholt fogyasztókat, a dohányzókat. Mindenről volt határozott véleménye.
Ha mondani kezdtem neki, hogy lehet nem kéne napi szinten füvezni, neki állt feljebb. Az nem káros. A szülésnél olyan komplikációk léptek fe, hogy majdnem belehalt ő is és a gyerek is.
A második terhességénél is füvezett, de a végeredményt nem tudom, mert nem beszélek vele több éve.
Anyám dohányzott. Tesómmal aki 38 és velem aki 34 vagyok. Undorító...
Felfoghatatlan.
Tesóm nagyon beteges és aszmás is. Teljesen 0 az egészségügyi állapota. Marék gyógyszert szed
Én egészséges vagyok
Azzal mondjuk egyetértek, hogy biztos nem a cigitől lesz autista valakinek a gyereke. A fodrászom kisfia autista, soha egy szálat nem szívott életében, nemhogy terhesen. Ez genetika, így igaz.
De valóban koraszülést, kis testsúlyt, asztmát, allergiát okozhat. Tudom, ez sem készpénz. Valahol igazságtalannak is tartom, hogy rengeteg nő, aki egészségesen él, sajnos mentálisan problémás, ne adj isten komoly betegséggel született babát szül, lásd például a sok SMA-s kisgyermek, akiknek gyűjtést is szervezett az ország. Ott sem a szülők életmódjával volt baj, a genetikában sajnos rejtve, de ott lehetnek a legfőbb bajok, rendellenességek.
Egy általam végtelenül lenézett ismerősöm végig cigizte a terhességét, végül a jelek szerint (!) egészséges a kisfia, aki decemberben született. Persze aztán nem lehet tudni, később is így marad-e.
Köszönöm a sok választ. Velem is dohányzott anya igaz kevesebbett mint előtte. Nekem semmi problémám nincs, egyedül annyi, hogy ha megfázok csúnyán köhögök de az kiskori betegség következménye.
Azért az autizmust hasonlók valóban nem a dohányzás miatt vannak... azért ennyire túlozni n kell :)
Anyám cigizett.
Nővérem szívbeteg, én gyermekkoromban többször úgy befulladtam, hogy kórházba kellett vinni.
Mao napig bent dohányzik a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!