A baba mekkora súlya befolyásolja a császárt, kis termetű anyukánál?
Nekem mind a két gyermekem császármetszéssel született: viszonylag kistermetű vagyok (164 cm magas, 53 kg terhességem idejében 64 kg voltam)mindkét baba 3,50 kg-val 50 cm-el született. Az okok azonban szerintem nem a méret miatt voltak: az első gyermek farfekvéses volt, így a feje sem illeszkedett be a szüléshez szükséges pózba, a magzatvizem sem folyt el, rettentő érdekes ferde helyzetben feküdt, ráadásul téraránytalanság állt fenn (ez azt jelenti, hogy a négyujjnyi tágulás helyett kb. 1,5 illetve 2 ujjnyit tágultam 24 órás vajúdás után. Egyébként túlhordtam, vagyis az orvosom a 41. héten nagy nehezen elindította a szülést burokrepesztéssel, majd irány a műtő.
A másodiknál a tágulás ment, nem volt farfekvéses, ott viszont a méhen való hegszétválás (az előző műtét helyén) miatt toltak a műtőbe. Egyiket sem bántam meg, persze szerettem volna normális úton szülni, mint mások, ráadásul végig teljesen fitt, egészséges kismama voltam. Soha semmilyen problémám nem volt. A lényeg, hogy mind a két gyermek egészséges és nekem sincs problémám. A másodiknál is ugyanott helyezkedik el a heg, szinte észrevétlen, a legapróbb fürdőbugyit is felhúzhatom, annyire pici vékony vágást kaptam "bikinivonalban".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!