Ki milyen dioptriával, hogyan szült?
Nekem 'csak' -3,5 mindkét szemem. Simán szültem, sőt, másodszorra annyira gyorsan, hogy még a kontaktlencsét sem volt időm kivenni. Nem volt semmi gond. De szerintem nagyobb dioptriával is szülhetsz simán, ha egyéb gond nincs.(pl szemműtét után szokszor császárra küldenek) Nem voltál szemésznél? Nálunk terhesség alatt kötelező a szemészeti vizsgálat, ott megmondják, hogy szülhetsz.
2010. júl. 27. 14:44
Majd az orvosod eldönti, mi a helyes. Mindenesetre ne kockáztass, gondolom nem viccből találták ki, hogy erős dioptriás ne erőlködjön. megpattanhatnak az amúgy is erőltetett erek,akár meg is vakulhatsz. Fogadd el a döntést.
2010. júl. 27. 14:46
3/10 A kérdező kommentje:
jövőhéten tud fogadni a doki. Kíváncsi vagyok mit mond. Remélem rendben találja a szüléshez a szemeimet. Nem akarok ilyen miatt császárral szülni...:(
Unokatesómnak is pont 8-as, minuszos, és neki sem engedték, hogy simán szüljön. Az okát nem mondom, nem akarlak megilyeszteni. Mind kettő gyereket császárral szülte. Azt is mondták, hogy nem szülhet több babát, a császár meg a szeme miatt, de ő most 12 év után ismét terhes, kb 12 hetes. Én nem mertem volna bevállalni.
Mindenesetre készülj fel, hogy neked is ezt fogják mondani. Ha meg nem, kellemesen csalódhatsz majd.
2010. júl. 27. 14:51
Nem a csak a dioptroia számit,hanem a szemfenék állapota is.Nekem -4,5-es és simán szültem lányomat,remélem a következöt is igy fogom.
2010. júl. 27. 15:05
Igaza van az utolsónak, nekem -5, 50-es mindkét szemem, elküldtek szemorvoshoz aki a szemfenék állapotát nézte.Szinte mindegy a dioptria,ez számít.A szemorvos és a nőgyógyász majd eldönti.
2010. júl. 27. 15:27
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Nekem is azt mondták telefonon, hogy az orvos majd szemfenékvizsgálatot csinál. Remélem minden rendben lesz. Köszi mégegyszer a válaszokat!
Szia!
Én -7diptriával szültem meg a kisfiamat 2,5éve természetes úton!Nem akarlak ilyesztgetni de nagyon sokat romlott a szemem most ott tartok hogy -9.5-es!!!!:((
Majdnem elájultam mikor mondta a szemorvos!!AZt mondták a következö természetes szülést felejtesem el!:(
A dokinö mondta mi lett volna ha vajúdás közben elszakad a szemt tartó izom??vissza tudják varni de soha nem lesz 100%!Szóval félvakon neveltem volna fel a kisfiam??
Nagyon mélyen hatott elhiheted!Tudom nagyon rossz ezt elfogadni hidd el ebben a cipöben járok de az a fontos hogy a babád egézséges legyen és TE is egézségesen fel tudjad nevelni!
Minden jót Nektek!:)
2010. júl. 27. 17:22
9/10 A kérdező kommentje:
10/10 A kérdező kommentje:
Írok az eredményről. Ma voltam a szemészeten, a főorvoshoz kerültem. Előadtam neki az aggodalmaimat, megnézte a szememet, és azt mondta, hogy nyugodtan szülhetek természetes úton:) Nagyon örültem a hírnek, hogy legalább ez rendben van. Tényleg megvizsgálják az embert alaposan, hogy helyén vannak-e az idegek, meg milyen állapotban van a szem. Köszönöm még egyszer a hozzászólásaitokat.
Kapcsolódó kérdések: