Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Patrícia névnek jó becézése...

A Patrícia névnek jó becézése a Panni?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 12. 22:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Szólíthatod te akárhogy, később úgyis Pati lesz belőle, amit gyűlölni fog. Ki is szeretné, ha ugyanaz lenne a beceneve, mint a pattanásnak?
2020. ápr. 13. 12:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon becézgetem a lányaimat, és sokszor zavar, ha mások meg igen, mert nem tetszenek azok a becézések. Nem tudnád te se elkerülni, hogy ne alkalmazzák a megszokott beceneveket.
2020. ápr. 13. 12:41
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
Te elnevezed Patríciának, Panninak becézed, kisgyerekként még te mutatod be az oviban, hogy a neve ez, de amazt szoktuk használni, úgy hívják. Amikor nagyobb lesz és új közegbe kerül, ő mutatkozik be a teljes nevén, akkor az új ismerősök elkezdik majd a neve szokványos beceneveit használni, ő pedig fejenként javithatja ki, hogy hivatalosan Patrícia, de sose volt Patri/Pati/..., Pannizzák inkább. A két névnek semmi köze egymáshoz, így erre elég sok alkalma lesz. Ezért nem csinálnám így. A Panninak több elfogadott formája van, válasszátok az egyiket, ha Panninak akarjátok nevezni Pati vagy Patri helyett.
2020. ápr. 13. 13:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy becézed, ahogy akarod. Az én lányom Léna, de nem becézgeti senki. Egyáltalán nem is fontos, hogy lehessen becétni
2020. ápr. 13. 14:31
 15/18 geza tozser ***** válasza:
45%

Érdekes, amikor egy nevet ADNAK egy gyereknek, senki sem gondol arra hogy azt a nevet Ő FOGJA VISELNI, bármi is legyen az.Azon kivűl, sok név becézett változata -talán- nem is ismert a magyar nyelvben, mert az egyéltalén nem hasonlit az eredeti névre, mint a Károly angolul, és annak becézése, például.

Hogy valaki LÉNÁ-nak "kereszteltette" gyermekét, mire gondolt? Mi legyen az (vagy lesz az) becézve? "Lencse" vagy "Lenuska"?

2020. ápr. 17. 18:57
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Akár hogy lehet becézni de a Patrícia szép név a Egyik becézése Pati. Az én lányom neve Bianka de nem hívtuk másnak mert így tetszett a neve.
2020. ápr. 18. 11:19
 17/18 Gyurikovits Gábor válasza:
100%
Egy ismerősöünk gyerekét Pattinak becézték, nem Pati, hanem Patti.
2020. ápr. 18. 17:23
 18/18 anonim válasza:
Igazából itt a fő 'probléma' az, hogy ha új közösségbe fog kerülni, akkor teljesen máshogy fogják valószínűleg szólítani, akkor is ha csiliószor kijavítja az embereket, mert előbb utóbb valószínűleg meg fogja unni. Nekem egy nagyon jó barátnőm Patrícia, mi mindig Pacsinak szólítjuk, ami szerintem nagyon aranyos becenév, de engem is Bibinek hívnak, holott a szüleim vallásosan ragaszkodnak a Biankához. Lehet ez csak az én tapasztalatom, de engem nagyjából minden közegben máshogy szólítanak, otthon Bianka vagyok, az egyetemen Bius, a munkahelyemen Bibi, és egyáltalán nem zavaró. Szóval szerintem ha ti Panninak szólítjátok és esetleg máshol elkeresztelnék valamelyik hagyományos becézésére a Patríciának, akkor sem dőlne össze Bécs meg Buda ameddig őt nem zavarja, hiszen végső soron ő fogja viselni a nevet. Arra amúgy nem gondoltatok, hogy esetleg két nevet adtok neki? Azzal talán megoldódna ez a dilemma is :)
2020. ápr. 19. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!