Tegnap tudtam meg, hogy terhes vagyok a 3. gyermekemmel, ez az 5. hét, már vártam éjszaka a "szokásos" pánikot, halálfélelmet, ami meg is érkezett, másnál is volt ilyen?
Figyelt kérdés
Eddig előző két terhességemnél (két elképesztően szép,okos gyerkőcöm van,8 éves fiú, 4 éves lány) nappal teljesen felhőtlen öröm, majd éjszaka forgolódva, nem aludva rettegés, kilátástalanság érzés, pánik, rémálmok, halálfélelem tört rám. Fogalmam sincs mi az oka, reggel elmúlik és csak hajnali ébredésnél jelentkezik, ezekre nyilván rástresszelek és így még rosszabb. Csak kíváncsi vagyok, ez valami tudatalatti defektem, vagy más is járt már így. Rettenetesen aggasztó, félelmetes, tehetetlennek érzem magam és főleg értelmezhetetlen, főleg azért mert a 3.bambi is tervezett.2020. ápr. 7. 16:34
1/4 anonim válasza:
Pánikbetegség. És rohamod volt. Nekem is ez volt. A terhességem alatt alakult ki. Sajnos a terhesség alatt nem küldtek szakszerű ellátásra, csak szülést követően, amikor háziorvost váltottam. Pszichológushoz és jógázni jártam. Ezzel sikerült a betegséget közel 1 év alatt legyőznöm.
2/4 A kérdező kommentje:
Szia,köszönöm a válaszod. Igazából mindkét terhességet követően véget is ért. Valamiért ezt az állapotomhoz tudom kötni,mivel gyakorlatilag a szülést követően spontán elmúlik.
2020. ápr. 8. 02:43
3/4 anonim válasza:
Szerintem nem feltétlenül pánikbetegség. Ahogy írta a kérdező, lehet tudat alatt szorong az új helyzettől, attól függetlenül, hogy várja is, és az adott időszakban, azaz hajnalban ez a szorongás jobban előjöhet. Azonban a szorongás nem feltétlenül jelent pánikbetegséget, hiába szerepel a szövegben a pánik szó. Esetleg pszichológus tudna segíteni, hátha rájönnétek mi az amitől szorongsz tudat alatt.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ezúttal valóban van okom szorongani, pár hónap és 38 leszek, párszor már megkaptam hogy tuti down-kòros lesz " ,plusz 2 éve meghalt az anyukám, aki tényleg a legjobb barátnőm volt és most nem lesz velem, hogy együtt csináljuk végig, ezek nagyon nyomasztanak.
2020. ápr. 8. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!