Több mint egy hete tüszős a bal mandulám, normális hogy a házi orvos szerint nem kell vele foglalkozni?
Figyelt kérdés
32. Hétben vagyok, hívtam elmondtam neki, azt mondta majd elmúlik, de már másfél hete?! Nincs ennek valami más veszélye2020. márc. 22. 13:30
1/3 anonim válasza:
20 hetes terhes vagyok, már 3x volt mandulagyulladásom. Legutóbb szintén tüszős. 3 hétig tartott, aztán egyik pillanatról a másikra elmúlt.
A doki nekem is azt mondta, hogy csak akkor ír valamit, ha rámegy a tüdőmre, addig nem veszélyes.
Igazából igaza van, gondolj bele, még csak 20 hetes vagyok és már harmadjára kéne antibiotikumot szednem, ha minden gyulladásra egyből azt írna a doki. Az antibiotikum se kevésbé veszélytelen, mint a gyulladás.
Hetente mentem vissza ellenőrzésre, hogy tiszta-e a tüdőm, szedtem gyógynövényes gyógyszereket (a lándzsás utifű alkoholmentes változata különösen jó), panadolt a lázra és a fájdalomra, de ennyi.
3 hét múlva minden oké volt.
2/3 anonim válasza:
Antibiotikum bakteriális fertőzésre van, és a mandulagyulladás az esetek döntő tövvségében vírusos, nem bakteriális. Ugyanazok a gyógyszerek jól rá, mint egy sima torokgyulladásra.
3/3 anonim válasza:
Igyál sokat, és pihenj. Elmulik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!