6 hetes terhes vagyok, ma 2x is a nap folyamán icipicit barnáztam. Mitől lehet ez?
Nekem is volt mindkét terhességemnél a 6-8. hét között. Szóltam az orvosomnak mindkétszer, de megnyugtatott, hogy ez nagyon gyakori, nem kell aggódnom. Az első babám már megszületett, komplikációmentes terhességem és szülésem volt. A második még a szívem alatt van, de továbbra is minden rendben.
Persze, ha aggódsz, te is konzultálj az orvosoddal! Boldog babavárást!
Normál esetben a barnázással azonnal dokihoz kell menned, ugyanis fenyegető vetélés jele lehet. Lehet, hogy progipótlásra van szükséged vagy rossz helyen tapad a lepény, és szigorú ágynyugalom kellene, de ezt csak a doki tudja megállapítani és eldönteni.
Amikor a kisfiunkat vártuk, a 6. hét végén jártam, amikor pecsételő vérzésem volt. Azonnal hívtam a dokimat, aki rögtön soron kívül fogadott, progipótlást javasolt, vmint 2 hét szigorú ágynyugalmat. Így sikerült megmentenünk a kisfiunkat, aki azóta már egy 7 éves iskolás fantasztikus nagyfiú. Azt hiszem, a legszerencsésebb dolog, ami velünk történhetett, hogy azonnal kapcsoltunk a férjemmel, hívtuk a dokit, aki nagyon komolyan vette a vérzésemet, és a progi, vmint a szigorú fekvés megtette a hatását. Ma így lehet velünk ez a Csoda!
Én azt javaslom neked, hogy vírus ide vagy oda, azonnal kérd ki a dokid tanácsát, vagy menj be a legközelebbi kórházba. Egy vérző kismamát még a járvány idején sem küldhetnek el szerintem.
#1 vagyok.
2 hétig tartott mindkét terhességemnél, de csak mindig megszakításokkal. Mondjuk 2 napig barnázás, 4 napig semmi, aztán megint 1 nap barnázás, aztán megint semmi.
A #2 válaszolóval mélyen egyetértek, hogy vérzés esetében azonnali orvosi ellátás szükséges. Az én orvosom viszont erős különbséget tett a barnás folyás és a vérzés között. (Előbbi miatt nem, az utóbbi miatt kell aggódni.)
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek :'( sajnos legkorábban csak szombaton tudok elmenni :' ( muszáj dolgoznom, tappenzen voltam és tegnap volt első napom újra. Boltban dolgozom. Az első barnázás ami szintén icipici volt, még munka előtt volt szóval az sem lehet, hogy a munka miatt...
:'( bár már lehet úgyis mindegy mit mondanak... Akármikor megyek el :' ((((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!