Miért nem számítanak veszélyeztetett rétegnek a terhes nők?
Oké, hogy ugyanannyi eséllyel kaphatják el, mint az egészséges, nem várandós emberek, de mi van akkor ha elkapják?
Mivel az ő szervezetüknek még egy magzatot is táplálniuk kell, sokkal hamarabb kerülhetnek intenzívre, mint egy nem várandós ember, nem?
Hogy fogja a lélegeztető gép segíteni a terhes nőt és a magzatot is?
Mennyi lehet a túlélési esélyük terhes nő+magzat?
Ki fog elsőbbséget élvezni ha nem lesz elég lélegeztető gép a terhes nő VS, nem terhessel szemben?
Én vagyok az egyetlen akiben ezek a kérdések felmerülnek, és aki retteg?
A veszélyeztetett réteg az, akinél sokkal nagyobb eséllyel alakul ki súlyos szövődmény.
Mivel a terheseknél ugyanannyi az esélye, mint a hasonló korú, nem terhes populációban, ezért nem számítanak veszélyeztetettnek.
amúgy azt olvastam még régebben h pont terhesség alatt erősebb az immunrendszer a komolyabb betegségekkel szembe
mondjuk ez tényleg régen volt nem tudom igaz e
Azért nem számítanak veszélyeztetettnek, mert nem is fogékonyabbak a fertőzésre, mint a nem terhesek, és a lefolyás sem súlyosabb, mint a nem terheseknél. Tök feleslegesen rettegsz. Pont ugyanolyannak számítanak, mint egy nem terhes, azonos korú felnőtt, azaz mondjuk 20-40 év között a halálozás 0,1-0,2%.
Kínából már volt tudományos cikk erről, egyetlen egy terhes sem halt bele és a gyerekek is egészségesek lettek. Egy nő került intenzívre, az is gyerekágyas volt, nem terhes.
Szóval hagyd abba a pánikolást. A sima influenza sokkal veszélyesebb a terhesekre, mint a korona...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!