Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik terhességi kor a valódi?

Melyik terhességi kor a valódi?

Figyelt kérdés

Menstruáció alapján ma vagyok 10+4

Ovuláció (biztos a datum, kovetve volt) alapján 9+4

Orvos által mért méret alapján 9+1

2020. márc. 14. 22:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Amit az orvos állapit meg az a valódi terhességi kor. Nekem pl. az utolsó menstruációm alapján voltam 8+6 hetes, de a magzatom mérete 7+6 hetes volt, de azóta már behozta a lemaradását. :)
2020. márc. 14. 23:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor ugy érted a menstruáció alapjàn? Mert amit az orvos mer az tobbszor valtozhat
2020. márc. 14. 23:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Más a terhesség ideje, és más a magzat kora. Terhességet az utolsó mensitől számolják, de a magzat akkor még sehol nincs, csak kb 2 hét múlva. Orvos pedig a méretei alapján mondja meg a becsült korát.
2020. márc. 14. 23:55
 4/4 VeDi84 ***** válasza:

Szia!

Menstruáció szerint 7 hetesen mentem először orvoshoz. Nagy meglepetésre még nem volt szívhang, sokkal kisebb terhesség volt. A szülés várható időpontja a menstruáció alapján február 15 volt, méretek alapján február 24. Ez a másfél hét "lemaradás" egész terhesség alatt megvolt. Mi aztán mindig a méretet vettük alapul a terhességi kornak. Végül így is lett, február 23-án született a fiam, valószínűleg később fogant. És nem azért, mert kicsi volt, esetleg le vol maradva a fejlődésben, ugyanis 59cm-tel született.

Az esetedben, hogy követve volt a peteérés... Lehet kicsit lustább az embrió, majd behozza. De az is lehet, hogy mindig kisebb lesz, mert pl ti sem vagytok 190cm magasak és ő sem fog óriási hosszal születni. De a méréseket se kell 100%-nak venni, 1-2 milliméter különbség eltérés az UH kurzornál 1-2 hét eltérést is okoz.

Ne aggódj. 😊

2020. márc. 15. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!