Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. hét után mikor van a...

12. hét után mikor van a legközelebbi kötelező vizsgálat? És mik lesznek azok?

Figyelt kérdés

Leírta a védőnő, de nincs nálam, és a munkahelyemen ütemeznem kellene a kieső napokat.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2008. nov. 21. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Terhességi hét Vizsgálatok:

Első jelentkezés hüUH, Vizelet-, vérvizsgálat (I. labor), vércsoport-ellenanyag, TORCH, beutaló: háziorvos, fogászat, EKG.

10. hét Leletek értékelése, hüUH, vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, rákszűrés. Beutaló: 12. hetes UH-ra

12. hét hüUH: I. UH szűrés: nyaki redő mérés!

14. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, UH. Beutaló: AFP, HBsAg.

16. hét AFP vizsgálat

18. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, méhszáj vizsgálat. Beutaló: genetikai UH vizsgálatra.

20. hét Genetikai UH vizsgálat: II. UH szűrés

22. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, hüvelyváladék tenyésztés. Beutaló: terheléses vércukor, vizelet,vérvizsgálat (II. labor)

24. hét Terheléses vércukor vizsgálat

26. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, méhszáj vizsgálat. Légző gyakorlat bemutatása. Beutaló: terhestornára,ellenanyag szűrés Rh negatív anyák esetén.

30. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, fizikális vizsgálat. Beutaló: UH vizsgálatra.

32. hét UH vizsgálat: III. UH szűrés

33. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, UH, fizikális vizsg.

36. hét Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, hüvelyváladék tenyésztés, magzati szívhang és fizikális vizsgálat. Beutaló:Vérvétel, vizelet, ellenanyag, (III. labor) UH.

37. hét Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST. UH IV. szűrés

38. hét Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST.

39. hét Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST.

39. és ½ hét Vizelet, testsúly-, vérnyomásmérés, magzati szívhang és fizikális vizsgálat

40. hét Várható terminus ideje. Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST, ASK 2 naponként!!!

41. hét Kórházi felvétel, OTT, NST, ASK, flowmetria, UH

Rövidítések: hüUH – hüvelyi ultrahang / UH – hasi ultrahang / TORCH - Toxoplasma, Rubeola, védettségi vizsgálat / HBsAg – hepatitis B vizsgálat / NST – magzati szívhang vizsgálat /ASK

– amnioszkópia: magzatvíz színvizsgálata / OTT – oxitocin terheléses teszt

üdv.: 18 hetes kismama

2008. nov. 21. 11:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Huhh, ennyiszer engem nem vizsgáltak, mint amit az 1.válaszoló leírt.

Nekem a 12.hét után legközelebb a 16.heti vérvétel volt (AFP), és amikor annak megvolt az eredménye, rá két hétre, akkor volt a következő genetikai ultrahang. Nekem ezekben a hetekben egyáltalán nem volt vizeletvizsgálat.

Az orvoshoz méhszájvizsgálatra havonta szoktam menni.

Üdv

2008. nov. 21. 11:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 4 hetente kell menni terhesgondozásra, így az elején. Később majd 2 hetente, sőt hetente kell az orvost meglátogatni.

A 16-18. héten az anyai szérum AFP szűréséhez kapcsolódóan további biokémiai paraméterek meghatározását is elvégzik. Ennek felhasználásával újabb kockázat adható meg és abban az esetben, ha a várandós anya mind 2 vizsgálaton részt vett, lehetőség van 1 ún. integrált kockázat meghatározására, amely mindkét vizsgálat eredményét figyelembe veszi. (Nálam ilyen vizsgálat nem volt). Ezt a "Várandós mamák tanácsadója" c. könyvecskéből néztem ki neked. Ezt követően a 18-20. hét között még 1 célzott UH vizsgálat történik (ahova vinned kell az AFP eredményed is)a kromoszóma rendellenességekhez gyakran társuló szervi elváltozások felismerése céljából. A későbbieket most nem sorolom fel. Üdv.: 37. hetes kismama.

2008. nov. 21. 11:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Aszta! Jó sűrű lesz!

Köszönöm a válaszokat!

2008. nov. 21. 11:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló vagyok:

A neten találtam azt amit leírtam, gondoltam bemásolom :)

A vizelet vizsgálatokat a védőnő végzi, nálam eddig így volt ahogy leírták, de hallottam, hogy van olyan védőnő is aki nem néz rendszeres vizeletet...

Persze a leírtak csak egy "táblázat", ami ad egy támpontot, hogy mégis mire lehet számítani.

üdv mindenkinek

2008. nov. 21. 11:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a laborvizsgálatok kivételével sosem nézték a vizeletet. :(
2008. nov. 21. 11:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! 30 hetes kismama vagyok, és nálam a leírt vizsgálatok közül sok kimaradt. :S
2008. nov. 21. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!