Miből tudom, hogy a magzat reagál -e a hangokra?
Figyelt kérdés
26. hetes terhes vagyok, a könyvek szerint a babámnak reagálnia kellene a külső zajokra, hangokra stb. Ez pontosan mit takar? Én nem érzek semmi olyat, ami arra utalna, hogy egy hangra reagált. Persze szépen mocorog szinte egész nap, és minden rendben van a vizsgálatokon, de azért egy kicsit aggódom, hogy nehogy valami baj legyen a hallásával. Kinek mi a tapasztalat erről? Nyugtassatok meg!2007. dec. 12. 13:52
1/2 anonim válasza:
Szia, a baba hallása a 16. héttől már kialakult, de ez nem jelenti azt, hogy feltűnően tudsz vele kontaktot építeni, hiszen a magzatvíz nagyon jól szigetel, és még annyi felfedezni valója van odabent is!! :-) Amikor esténként énekelsz, vagy mesélsz neki, és simogatod a pocit, azt tutira megérzi, lehet hogy nem az első nap, de ha rendszeresen akkor mindenképp és odaúszik a kezed alá. Ilyenkor kopogtathatsz neki a pocidon, és ő majd visszarúg, vagy kitolja a kezét. Ha leesik egy lábas vagy valami nehéz tárgy, illetve megszólal a közeledben egy sziréna, esteleg becsapódik egy ajtó, ilyenkor szoktak riadtan rugdosni, vagy mocorogni, mert a hirtelen erős zaj kizökkenti őt a békés nyugalomból. (hallja a felgyorsult szívverésed is)
2/2 anonim válasza:
Ennyi idősen még csak az erős hangokra reagál. Szerintem felesleges szándékosan ijesztgetni, éri elég erős hanghatás pl a közlekedésben, ha leesik valami, stb.Meglátod, ahogy nagobb lesz, jobban megmozdul, ha hall valamit. A hallását születés után rögtön megnézik, utána folyamatosan. Nem lesz semmi gond, ne aggódj! Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!