SOS! Influenzás vagyok, alig kapok levegőt, kérlek nyugtassatok meg, hogy elég oxigén van ettől még a babának?
Azért nem fektetnek be, mert influenzával nem lehet mit csinálni. Nincs rá gyógyszer. Ellenben frankón körbefertőzheted a terhespatológiát. Drukkolok a te és a szülés után a gyerekágyas részlegen lévő kismamák és újszülöttek érdekében, hogy szülésig túllegyél rajta.
Oxigénhiányt meg nem tudsz így okozni a babának. Biztos nagyon rossz betegnek lenni a terhesség végén, de kitartást. Ha kicsit megemeled a mellkasod alvás közben az segít.
Nem halálos, nyugodj meg.
Használj orr sprayt, pihenj sokat, igyál sokat, egyél húslevest, zöldséget, gyümölcsöt. A babának meg semmi baja nem lesz.
Próbáld meg kikúrálni magadat a szülésig. Otthon sokkal jobban meg tudsz gyógyulni, mint a kórházban. Oké, hogy ott orvosok vannak, de ezzel ők se tudnak mit kezdeni és otthon legalabb komfortosan vagy. Jobb mint a betegágy.
Ha az orrod miatt nem kapsz levegőt, használj orrsprayt (kérdezz rá patikában), szellőztess gyakran és pároltass vagy teregess a hálószobában.
Ha a fekvés miatt jön elő, akkor sose feküdj háton, hanem mindig oldalt, mert háton - ha a baba úgy fekszik - elnyomhatja a fő ereket, ami okozhat légszomj/ájulás érzést. Ha így is fennáll az éjszakai légszomj, érdemes félig ülő helyzetben aludni, hogy a hasad ne nyomja a tüdődet. Ha meg így sem jó, egy EKG-t kellene csináltatni a háziorvossal. (És ez nem függ össze az influenzával.)
Azt megkerdezhetem, hogy orvos allapitotta meg az influenzat, vagy magadat diagnosztizaltad? Mert ez alapjan lehet sima megfazas vagy influenza szeru megbetegedes, amit meg mindig nagyon sokan kevernek az influenzaval.
Nekem ket-ket es fel het volt kijonni egy sima megfazasbol (ami nem terhesen 4 nap max) fullasztoan kohogtem ejjelente. Lazad van?
Amugy egyetertek az egyik elozo hozzaszoloval, keruld a haton alvast! Es keresd fel a hazi orvost, ha aggodsz, ne a korhazat hivogasd, a haziorvos beutal, ha szukseges.
#9: mindaddig, amíg az anyuka él, és mozog, a vérében van elegendő oxigén. Aki nehezebben kap levegőt, az gyakrabban szívja be (zihál), vagy mélyebbeket próbál lélegezni. Ez a szervezet spontán reakciója.
A gyerek ebből semmit nem érzékel, hiszen nem tüdőn át lélegzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!