Volt valakinek, hogy késés utan ilyen terhességi teszttel mégis megjött?
Ez elég erős. Csinalhatsz, de szerintem felesleges. Pozitív.
Normális,hogy így érzed magad.
Nekem is ilyen erős tesztem volt. A tesztelés után még 2 hétig éreztem a menstruáció tüneteit. Alhasi görcs, mellfájdalom, stb.
Már 13 hetes vagyok, nem lesz gond ne aggódj. A görcsölés normális, csak vérezni ne vérezz.
Folsavat már tervezéskor el kellett volna kezdeni szedni...
"A folsav egy vízben oldódó vitamin. Azonban szerepe különösen várandós kismamáknál jelentős, hisz a fejlődő embriónál, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezen kívül a sejtek osztódása szempontjából is nélkülözhetetlen, ezért is kell a folsavat még terhes vitamin mellett is szedni a 12. hétig.
Az ok, amiért a folsavat már a terhesség előtt kell szedni az, hogy az embrió velőcsőzáródása az 5-6. hétre befejeződik. Tehát mire a kismama megtudja, hogy kismama, már zajlik a folyamat, sőt lassan a végére is ér. A szervezetben ekkor már kell legyen megfelelő mennyiségű folsav."
Nekem is ilyen, gratulálok! Elég erős.
Hát igen, folsavat már akkor el kellett volna kezdeni szedni, amikor terveztétek a gyereket. Kezdd el szedni ma.
Én a Trimeszter 1-et kezdtem el szedni, mert abban elegendő folsav is van, plussz vitamin is. De vehetsz sima folsavat is, a patikában tudnak adni külön.
Gratulálok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!