Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki keveset hízott terhess...

Van aki keveset hízott terhesség alatt?

Figyelt kérdés

50 kilóról indultam, most a 33. Héten 54.5 kiló vagyok. Én úgy gondolnám, hogy ez normális, csak a baba+ a babával járó dolgok.

Ellenben mindenhol azt olvasom, hogy 10-20 kilókat híznak az emberek, ez mitől van?

2020. jan. 29. 22:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Túlsúlyos vagyok, 4 gyerekem van. A legtöbb 4 kg volt, a legkevesebb 2. 😊
2020. jan. 29. 22:36
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem kevés, én nem híztam semmit hányás miatt, nem voltam túlsúlyos, császár után 10 kg ment le rólam, pedig ebből csak 2600 g volt a lányom.
2020. jan. 29. 22:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kevés. Lehet fogytál közben. Volt hányás +étvágytalanság?
2020. jan. 29. 22:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A 31-32. hétig rám is kb. 5 kg jött fel (az első hónapokban alig tudtam enni a hányinger miatt, ott még fogytam is). Most 38 hetes vagyok, most tartok 11 kg-nál, az utolsó hónapban gyűlt fel a legtöbb. De ha belegondolok, ez teljesen normális, kb. 3 kg a baba, 1 kg a magzatvíz, ott van a placenta, a méh súlya, a mellek (2 kosarat váltottam eddig), némi vizesedés, összejön ez. Nagyjából a 10-12 kg az átlagos, ha valaki átlagos súllyal kezdi a terhességet. Én alacsony súllyal kezdtem (168 cmhez 55 kg), még le is szidtak, hogy keveset hízom (hátulról most sem látszik, hogy várandós vagyok, csak a pocak nőtt) :D
2020. jan. 29. 23:28
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
+6tal mentem szülni, vannak akik fogynak mert 0-24ben hánynak pl
2020. jan. 30. 00:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hánytam, de eddig nem sok jött fel. 25 hetes vagyok 1,2 kg pluszban, viszonylag nagy hassal.
2020. jan. 30. 01:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Fogytam a terhesség alatt.
2020. jan. 30. 05:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Túlsúllyal kezdtem a terhességet mindegyik gyerekkel.

3, 2, és 2 kg-ot híztam. Szülés után 8-9 kilóval voltam könnyebb, mint a terhesség előtt. (Ez szoptatás alatt sajnos vissza is jött mindig.)

A 10 kg súlygyarapodás a terhesség alatt nem hízás. Kb. 3 kg a baba, plusz a magzatvíz, a méh súlya, több vér is kering a testedben, stb. (Ezek csak a babával járó dolgok!) Ilyen esetben szülés után nem marad felesleg.

Érdemes nem csak a mérleget nézni. Ha pl. rendszeresen centized a combod, akkor látni fogod, mikor ténylegesen hízol.

2020. jan. 30. 06:29
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

Van aki vizesedik nagyon, de a legtöbb nagy hízás azért van, mert anyuka zabál mintha muszáj lenne.. "ezt kívánja a baba", "majd szülés után leadom ", "most megengedhetem magamnak" , "kettő helyett kell ennem".. stb.

Persze bizonyos vitaminok fokozhatják az ember étvágyat , de erre való az önkontroll.

2020. jan. 30. 07:04
 10/11 anonim ***** válasza:
86%
Én 160 grammos szénhidrát diétát tartottam, nem híztam. A végére viszont vizesedtem, szóval végül is pluszban voltam. Nem kell zabálni, az tényleg árt is a babának, ha az anya hízlaldában érzi magát, de nem is kell hasraesni magától senkinek, ha tud mértéket tartani, nem földöntúli teljesítmény. Ez a burkolt önfényezés meg nem kell.
2020. jan. 30. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!