Mikor kell felkeresni a védőnőt?
Első babámat várom. Nődokinál a terhesség megállapításánál voltam. Annyira izgatott lettem a baba láttán, hogy hírtelen minden magamban megfogalmatott kérdést elfelejtettem😅
Szóval arra lennék kíváncsi hogy mi a "menete" a terhességnek a megállapítása után?
Ha városi vagy ott körzetekre van osztva ki kihez tartozik, mint a haziorvosnal. Egyből keresheted és O majd mondja mi hogyan tovább. Esetleg segít, ha orvost szeretnél fogadni. (Pl. Xy nagyon kedves de elnéző,
xy nagyon fegyelmezett és szigorú orvos.)
Az én dokim azt mondta, a 10. hétnél előbb nem érdemes felkeresni, mivel ugye addig bármi történhet (a vetélések 90%-a ekkor következik be).
De a 12 héten legkésőbb találkozni kell vele.
Ha van megállapító papírod, akkor lehet menni
Viszont ha már tudod, hogy hova fogsz gondozásra járni, akkor a sokis mondani fogja.
Nagyjából 9-10. Héten érdemes.
Ha városban laksz, akkor hívd fel.. lehet már most is csak akkorra tud időpontot adni.
2 terhességem volt, teljesen más városban laktam, más orvoshoz jártam, mégis 9-10. Héten küldtek.
Sőt kiskönyvbe be is jegyezték, hogy “ védőnőhöz irányítva”
Úgyh ne aggódj, mondent mondanak majd
Nekem azt mondta a nőgyógyász, hogy csak a 12. hét után menjek, úgy is tettem, de aztán persze kaptam a fejcsóválásokat, hogy hát így az 1. trimeszteres vizsgálatok is a 2. trimeszterre csúsztak...
Amúgy a védőnőhöz akkor érdemes menni, ha már volt szívhang és erről meg van a papírod is.
Persze, elmehet a baba sajnos, de erre később is van esély, szóval a 10. hét körül én már mennék védőnőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!