Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azoknak, akik végig fogytak...

Azoknak, akik végig fogytak terhesség alatt, nem lett baj a babával? Milyen súllyal született?

Figyelt kérdés
A 13. hétben járok, de már -5 kg-nál tartok a hányások és émelygések miatt. Sajnos plusz 20 kg többlettel indultam. A doki szerint ne aggódjak, szedjem a vitamint és próbáljak többször keveseket enni. Ez így is van. De csak aggódom. Első baba.

2020. jan. 16. 10:52
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Ez attól függ, milyen a kiinduló súlyod!

Ha 20!!!kg töblettel indultál, akkor semmi gond, amíg a baba rendesen fejlödik, addig az sem gond, ha a normál súlyodnál kötsz ki a végére.

2020. jan. 16. 11:09
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Általában egy terhesség alatt kb 10-12 kg az, ami a babára meg a járulékokra kell. Nálad van 20 kg fölösleg, ha a babára felhasznál a szervezeted 15 kilót ebböl, akkor még minidg marad rajtad 5 kiló túlsúly!

A babának mindegy, hogy akkor "frissen" eszed azt, ami neki kell, vagy a te tartalékaidbol kapja meg!

2020. jan. 16. 11:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy normálisan válaszoltatok.
2020. jan. 16. 11:21
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
3-4 kg plusszokkal mentem szülni, összességében kb 10 kg-t fogytam mindegyik terhességem alatt. Teljesen átlagos, 3-3,5 kilós, 50-52 centis babáim születtek.
2020. jan. 16. 11:24
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Nyugi, majd a 20-25.héttől meg az lesz a gond, hogy megint hízol 😅😏
2020. jan. 16. 11:43
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Húgom a 3. terhességét jócska túlsúllyal kezdte. Közel 100 kiló volt. Most 15 hetes és -15 kilónál tart, a védőnő kicsit aggodalmaskodik, hiába mondja hogy ő az előző terhességeinél is így volt. Az elsőt 80 kilósan kezdte és 50egynéhány kilósan ment szülni, az mondjuk már tényleg drasztikus volt.

Nála nagyobb baj hogy afféle jojó effektusban van, ami már szerintem káros az egészségére. Ettől függetlenül egészséges, normál súlyú és méretű gyerekeket szült, természetes úton mindkétszer.

Úgy mondják a gyerek elveszi ami neki kell, akinek kára származhat az legtöbbször az anya, kimerül a szervezete vitamin állománya, energiája stb.

2020. jan. 16. 12:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Az most nem szempont, hogy én mennyit hízok vagy fogyok, csak a baba számít. Régebben fogytam már le, szoptatás után is menni fog. De megnyugodtam. 😊 Figyelek, hogy egészségesen táplálkozzak, a hányás meg csak elmúlik egyszer...
2020. jan. 16. 12:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
2. terhességemet túlsúllyal kezdtem, a elején sokat fogytam rosszullétek és magánéleti gondok miatt. A terhesség utolsó 8 hetét fekve kellet töltenem. Így végül. - 6 kilóval mentem szülni, összesen 20 kilót fogytam. Makk egészséges 3890 grammos 57 centis fiam született.
2020. jan. 16. 13:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Szép nagy babád lett utolsó!

Köszönöm a válaszokat! 😊

2020. jan. 16. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!