Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdtétek először...

Mikor kezdtétek először érezni a picurka csuklását a pocakban? És kb mennyi ideig csuklik, és milyen sűrün?

Figyelt kérdés
2008. nov. 19. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Én 28-30 hetes voltam, amikor először éreztem. Teljesen lent, már majdnem a szeméremcsontomnál volt bal oldalt egy furcsa lüktetés, ami nagyon hasonlított arra, mint amikor nagyon erősen lüktet a hasi aorta, de mégis más volt, ritkább és erősebb. Pár percig tartott, de első néhány alkalommal nem voltam benne biztos, hogy az a csuklás-e. Ahogy teltek a hetek egyre gyakrabban előfordult és ahogy a baba is nagyobb és erősebb lett, már sokkal jobban lehetett érezni, sőt látni is. Olyankor be-berázkódik a pocakom és érezni is lehet, ha valaki ráteszi a kezét a pocakomra. Most a 39. hétben vagyok és néhány hete már naponta 4-5 alkalommal is csuklott a babó, volt olyan, hogy 10-15 percen keresztül is tartott, olyankor erősen sajnáltam őt, de tenni nem tudok ellene semmit. Viszont érdekes, ahogy közeledek a szüléshez, egyre kevesebbszer fordul elő, egy hete hirtelen leállt a gyakori csuklás, most már van olyan, hogy egy napig sem érzem.
2008. nov. 19. 10:29
 2/4 anonim ***** válasza:

szia!

én már a 20. hét körül éreztem a csuklását. össze sem lehet hasonlítani mással, az az igazi "hukk.. hukk.." ritmus :) a férjem is érzte, ha a hasamra tette a kezét. aztán ez fokozódott és a végén már naponta többször és igen hosszan (akár fél órán át is) csuklott. állítólag ilyenkor mohón isszák a magzatvizet és a tüdő is készül a kinti melóra.

egyébként az én babám, miután megszületett, ugyanúgy folytatta a csuklásokat. csak most hangot is ad a művelethez :)

2008. nov. 19. 11:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Én a 25.hét körül éreztem egy hét alatt kétszer. Aztán hetekig semmi. Most 2-3 hete megint érzem, naponta kb 1-2-szer max 2 percig. Úgy sajnálom olyankor... :(

Amikor először éreztem a csuklását, annyira akartam rajta segíteni, hogy ittam egy pohár vizet :D :D

Üdv, 37 heteske.

2008. nov. 19. 13:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 25, ha jól emlékszem. Rövidd ideig tartott!

2008. nov. 19. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!