Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi kg hízás normális...

Mennyi kg hízás normális terhesség alatt?

Figyelt kérdés
58kg voltam mielőtt teherbe estem, most 18hetes leszek holnap és 61kg vagyok...Nagyon félek h a végen megint 90kg al megyek szulni mint a kisfiamat 🙄 próbálok most oda figyelni magamra de akkor is hízok 😬😬 mondjuk meg annyira nem látszik h hiztam volna csak már a pocakom gömbölyödött 🥰😍

2019. dec. 15. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem 10 alatt
2019. dec. 15. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy eleve hány kg az ember. Egy nagyon sovány nőnél eleve nem ideális az alacsony testsúly, tehát mivel a szervezet ilyenkor úgy működik, hogy a lehető legideálisabb helyzetet alakítsa ki, így általában aki sovány, az fog sokat hízni, többet, mint amennyit indokol a terhesség, de valójában akkor lesz ideális majd a szülést követő testsúlya. Aki eleve túlsúllyal indul, ők szoktak a legkevesebbet hízni. De természetesen mindig vannak kivételek, akiknél nem indokolt és mégis sokat híznak.

Egyébként kb. 10 kg az, ami a terhesség végére a babával összefüggésben összejön plusz súly. Ettől több az anyukára megy.

2019. dec. 15. 15:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Normál kezdő testsúly mellett max. 12kg, túlsúlyosan 7kg az ideális gyarapodás.
2019. dec. 15. 15:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Átlagos testalkatú nő esetén +12

Túlsúlyos nő esetén akár a 6 kg is normális.

2019. dec. 15. 16:24
 5/7 khniki ***** válasza:
100%
8-12. Nekem 20 volt, de pikk-pakk lement.
2019. dec. 15. 16:43
 6/7 anonim ***** válasza:
9%
Semennyit nem kell hízni, csak a baba súlyával gyarapodni. Kb 5 kg.
2019. dec. 15. 20:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Én 20-25-30 kilókat híztam, ebből 3300-3750es babák születtek. A gyerekek 6-12 hónapos korára a szoptatások miatt lement rólam minden súlyfelesleg, azaz úgy 5 kilóval több is. Ha én nem híztam volna többet mint amit "szabad" vagy "illik" életveszélyesen vékonyra fogytam volna.

És több olyan nőt is ismerek akik 20 kiló körül híztak és visszafogytak.

2019. dec. 15. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!