Mennyi kg hízás normális terhesség alatt?
Attól függ, hogy eleve hány kg az ember. Egy nagyon sovány nőnél eleve nem ideális az alacsony testsúly, tehát mivel a szervezet ilyenkor úgy működik, hogy a lehető legideálisabb helyzetet alakítsa ki, így általában aki sovány, az fog sokat hízni, többet, mint amennyit indokol a terhesség, de valójában akkor lesz ideális majd a szülést követő testsúlya. Aki eleve túlsúllyal indul, ők szoktak a legkevesebbet hízni. De természetesen mindig vannak kivételek, akiknél nem indokolt és mégis sokat híznak.
Egyébként kb. 10 kg az, ami a terhesség végére a babával összefüggésben összejön plusz súly. Ettől több az anyukára megy.
Átlagos testalkatú nő esetén +12
Túlsúlyos nő esetén akár a 6 kg is normális.
Én 20-25-30 kilókat híztam, ebből 3300-3750es babák születtek. A gyerekek 6-12 hónapos korára a szoptatások miatt lement rólam minden súlyfelesleg, azaz úgy 5 kilóval több is. Ha én nem híztam volna többet mint amit "szabad" vagy "illik" életveszélyesen vékonyra fogytam volna.
És több olyan nőt is ismerek akik 20 kiló körül híztak és visszafogytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!