Hanyadik héttől lehet probléma a méhen kívüli terhességből?
Kb az 5. 6. hét között derül ki, bár nekem a pozi teszt óta nagyon erős gorcseim voltak. 5 hetesnek számoltam magam, amikor elkezdtem vérezni, nagyon durva erős vér volt, és annyira görcsöltem hogy mozdulni se tudtam. Aztán amikor beértünk a kórházba már fekete színű volt a vér.
Nem kell parázni ezen, ha méhen kívüli azt nem a hetek számából fogod tudni hanem a fájdalomból.
Ha erős görcsölést, vérzést tapasztalsz azonnal menj orvoshoz, bár ez se mindig a méhen kívüli terhesség jele, van sok más egyéb indok amiért verezhet egy terhes nő.
Szedj folsavat, magnéziumot és e vitamint és pihenj sokat
7-8. Héten lesz túl nagy.
6. Héten látszik és,ha addig panaszmentes / görcsmentes, kávézaccszerű pecsételésmentes/ akkor vélhetően nincs gond. Ha bármelik, vag sima pecsételés is van, akkor az ember azonnal orvoshoz megy, ha kell ügyeletre.
Nem feltétlenül van görcs. Két olyan esetet is tudok. Barátnőmnél még fel is merült, a méhen kívüli terhesség gondolata, járt uh-ra, de senki nem mondta, hogy az. Akkor derült ki, mikor szétrobbantotta a petevezetőt.
A másik, a kórházban a szobatársam volt, aki sajnos pont azért volt bent, mert méhen kívülije volt és kellett a műszeres befejezés. Szegényt nagyon sajnáltam, mert a műtétig reménykedett, hogy talán mégse, hisz nem érez semmit és jól van és a hcg is magas. De a műtét is azt igazolta, hogy a petevezetőben tapadt meg.
Egyébként méhen kívüli terhességnél a hcg nem emelkedik olyan üzemben. Illetve egyszer megugrik, máskor meg stagnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!