Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Álmatlanságban szenvedek. Mit...

Álmatlanságban szenvedek. Mit tegyek? Árthat ez a babának?

Figyelt kérdés

1 hónapja tart kb. Lefekszem este, el is bóbiskolok, de olyan 30 perc kb és ki kell szó szerint ugranom az ágyból mert rámjön egy oyan erős szívdoogás hogy bepánikolok.

Már mindent megprobáltam, most éppen a párologtatót, mivel úgy gondoltam hogy száraz a levegő.De most az sem segít.Van valami olyan altató vagy nyugtató szer amit terhesség alatt is lehet szedni?18 hetes vagyok.És már nagyon kétségbeesett.

2007. dec. 11. 01:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sem altatót sem nyugtatót nem lehet szedni terhesen, max. homeopátiás szert, de csak akkor, ha az orvos engedi.

Szerintem szorongásod van, félsz valamitől, és ez okozza a problémádat. Menj el pszichológushoz.

2007. dec. 11. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Esténként vegyél illóolajos, nem meleg fürdőt, épp csak ami kellemes a bőrödnek. Igyál lefekvés előtt mézes tejet (régi jó bevált mdszer), hallgass andalító zenét, esetleg párod finoman masszírozzon meg. Mindenképp el kell, hogy lazulj teljesen. Ha vannak problémák az életedben, aggódsz a babavárás miatt, beszélj róla valakivel, oszd meg másokkal is a dolgot, mert már az is könnyít, és lehet, hogy hamarabb rájössz a megoldásra.Az erős szívdobogás és a pánikérzés nem jó a babának, a stressz által termelt hormonok miatt nyugtalan, szorongásos gyermekké válhat. Ha úgy érzed, hogy a tüneteid komolyabbak, általad már nem kontrollálhatóak, mindenképp keress fel egy szakorvost, mert a gyors segítség mindennél fontosabb!! Vigyázz magatokra!
2007. dec. 11. 07:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon nehéz ügy, hasonlókat éltem át, pont egy éve vesztettem el a kisbabánkat és hála Istennek, 3 hónap múlva újra 2 csíkos lett a tesztem. Már a 38. hétben járok, de a várandósságom első 18-20 hónapja maga volt a pokol, nem aludtam, folyton sírtam és rettegtem, hogy valami baja fog történni neki is. Ugyanígy heves szívdobogás, pánikérzet, hányás, múlni nem akaró feszültség. Majd elkövetkezett a 18 hetes uh, azután egy 23 hetes kontroll vizsgálat, azt hiszem, akkor nyugodtam meg igazán. Sokat foglalkozott velem a férjem, és rájöttünk hogy a várandósságom alatt semmi olyasmit nem fogok csinálni, ami nekem egy kicsit is megterhelő lelkileg. Nem fogadunk vendéget, ha nincs hozzá kedvünk, elmegyünk hosszúhétvégézni ha épp úgy kívánjuk, és ami a legfonotsabb: minél többet vagyunk együtt, és létező kis emberkeként beszélünk a gyermekünkről, félretesszük a félelmeinket. Még nem késő változtatni a hozzáállásodon, mert szerintem minden a fejedben dől el. Ott egy kis drága csöppség a pocidban, aki a Földön téged fog a legjobban szeretni, rád lesz a legnagyobb szüksége. Állj mellette már most, nemsoká kiderül, hogy fiú vagy kislány, próbáld magad átadni a világ legjobb érzésének: anya leszel. Sok sikert hozzá, légy erős!
2007. dec. 11. 08:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, a baba nagyon védve van. Az álmatlanság jellemző tünet, általában hormonok és az ismeretlentől való szorongás váltja ki. Lehet, hogy túl sokat aggódsz a baba miatt, hogy rendben van-e? Biztosan, efelől megnyugodhatsz, ő jelez, ha nem jó neki valami. Beszélgess a pároddal, keresd kismamák, kisbabás szülők társaságát, fordulj kérdéseiddel bátran a védőnőhöz és az orvoshoz. Nem vagytok egyedül! Ne szedj be semmit, mert azzal többet árthatsz, viszont este igyál meg egy pohár langyos mézes tejet, kérj egy finom simogatós masszírozást és álmodj szépeket a babátokról! Minden rendben van! Jó babavárást!
2007. dec. 11. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az álmatlanság abszolut velejárója a terhességnek, én is átélem időszakonként.

A szívdobogási is természetes tünet, mert te táplálod a babád vérkeringését is, ezért ver többet és erősebben, teljesen normális dolog, én is sokszor érzem!

De én is azt vallom,hogy valami belső szorongásod lehet a háttérben, még ha esetleg nem is vagy ennek tudatában.

KEress fel egy orvost vagy pszichológust és járj utána a dolgoknak.

VAnnak gyógyteák, amiket ihatsz , és nyugtat, alatat.

Mindneképp légy nyugodt és ne szorongj az estéktől.

Ahogy lehet, fáradj el napközben, tegyél-vegyél, mozogj, az is segít.

Sok sikert.

2007. dec. 11. 16:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én 35 hetes vagyok és én is ettől szenvedtem, de van rá megoldás! Elalvás előtt hársfa tea. Nyugi nem ártalmas és utánna jártam, mivel gyógynövény még "jó" is mint a többi "szer"
2007. dec. 12. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!