Terhesen orrdugulásra orrspray?
Igen rhinosprayt.
Nekem sem ért a tengervizes meg a nózi semmit, és képtelen vagyok elhinni, hogy pl.a párom autoimmunbetegségére szedett szteroid!!!! nem ellenjavalt terhesség esetén, de egy orrspray igen.
Otrivint használtam az utolsó 1 hónapban semmi gond nem lett. Úgy kellett indítani a szülést.Rokonom terhesség alatt végig orrsprayzett mindkét gyereknél, szépek egészségesek és nem is indult hamarabb a szülés, őt is indítani kellett.Mindketten nagyon erősen allergiásak vagyunk. Szerintem annyira elhanyagolható mennyiségű, hogy gondot nem okoz. Nem hallottam még olyanról,akinek emiatt indult volna hamarabb vagy sérült lett volna a gyerek. Egyébként elméletileg Rhinospray-plus-t lehet használni az első trimeszter után a betegtájékoztatóban ez írják:
Terhesség és szoptatás
A készítmény hosszú múltra visszatekintő klinikai alkalmazása során nem észlelték, hogy a terhesség ideje alatt használata káros következményekkel járna. Nem bizonyított, hogy biztonságosan adható-e a szoptatás időszakában.
A terhesség első három hónapjában nem alkalmazható. A terhesség későbbi szakában és szoptatás ideje alatt kizárólag orvosi javaslatra alkalmazható.
Mérlegelni kell. Én nem bírtam volna ki nélküle az allergiámmal és a tüdőgyulladásommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!