Kaptam beutalót magzatvíz vizsgálatra, így is érdemes megcsináltatni?
Én megcsináltattam, 37 leszek, pedig a kombináltam is negatív lett és az AFP-m is jó.
Nem lett tőle semmi bajunk és így legalább teljesen megnyugodtam.
Nem tanácsot akarok adni, ez csak az én véleményem, mert ezt csakis Neked kell eldönteni!
Én az első babánkat várom, de a 2-nál már valószínű, hogy betöltöm a 35-öt.
Én ebben az esetben, hogy ráadásul az integrált teszt is jó eredményt hozott, nem csináltatnám meg.
A véleményem, ugyanis az, hogy, ha lenne még valamilyen vizsgálati módszer, ami még a 2-3 %-os kockázatnál is nagyobb veszélyt hordozna magában, az orvosok azt is melegen ajánlanák. Szóval szerintem én a Te eredményeidet úgy értelmezném, hogy egészséges a babám. Egyébként meg, ha 34 éves lennék, akkor ezek az eredmények jók, 35 évesen meg "hamisak"? Ugyan már!
Persze, már az elején mondtam, hogy ez a Te döntésed kell, hogy legyen, ha Te nyugodtabb vagy a vizsgálattal, akkor úgyis tudod, mit fogsz tenni. Mindössze azért írtam ezt le, mert gondolom véleményre vagy kíváncsi.
Elnézést, ha valakit "felháborít" a gondolkodásom.
Üdv mindenkinek!
Egyik teszt sem 100%, a vetélés kockázatát meg 1%-nak mondják.
Én ha nem csináltatom meg, végig azon agyaltam volna, hogy akkor mi lesz, így most meg meg nyugodtabb vagyok.
Első voltam
Mindenképpen neked kell eldöntened, de egyet vegyél figyelembe! Az int.teszt nem diagnózis, csupán egy kockázatbecslés. A magzatviz vétel vetélési aránya pedig 0.5-1%, míg a 2. trimeszter spontán vetélése 3%(magzatviz vétel nélkül)
ÉN is 35 vagyok, túl vagyok a vizsgálaton. Sokat szenvedtem mire meghoztam ezt a döntést, mert úgy gondolom, hogy nem tehetem meg azt a családommal, hogy esetleg egy beteg gyereket szűljek.
Rengeteget bőgtem, de megcsináltattam.
Ha az ember betartja az orvosi utasításoktat és jó kezekben van, nem lehet gond.
Remélem segítettem
Üdv: 19 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!