A mensihez vagy a magzat mèretèhez igazítja az orvos a szülési dátumot?
Mensi szerint 8 hetes terhes vagyok,de a magzat mèrete szerint 7+4 (CRL 14mm)
Ez nem gond?
Annyira izgultam,hogy hirtelen minden kérdés elszállt a fejemből, pedig olyan sok kérdés megfogalmazódott bennem.
Menstruációhoz.
Később esetleg változtathatnak rajta, de pl nekem 2 héttel nagyobb volt kb félidőtől, de maradt az elsőre írt dátum
Ha valtoztatnak is a kiiras datuman meret miatt, akkor azt a 12. het kornyeken teszik meg. Azon az uh-n merik meg nagyon pontosan a CRL-t, arra mar lehet alapozni.
Kesobb mar lenyegtelen, szinte biztos, hogy lesz elteres, mert akkor a magzatok mar kulonbozo tempoban fejlodnek (mert ugye szuletnek 2,5 kg-os es 4 kg-os babak is ugyanannyi idore).
Egyebkent az, hogy meret alapjan pontosit-e az orvos 12 het korul a dokitol fugg, van, amelyik igen (ez az ujabb gyakorlat), van, amelyik nem. Amugy pedig nehany napos elteresnek nem sok jelentosege van igy sem, ugy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!