Terhesség alatt lehet enni káposztás kockát? Nagyon szeretem és kivánom de nem tudom szabad -e 19hetes kismama
Miért ne lehetne?
Szoptatás alatt is lehet...
Ha vannak kellemrtlen tüneteid, akkor legközelebb nem eszed.
Hasfájós a baba a szoptatás közbeni ételektől lesz. Bár én ebben is kételkedek, de most nem is ez a kérdés.
Pár dologtól kell magad távol tartsd. A pasztőrizálatlan sajtoktól a lisztéria miatt, a nyers hús/halféléktől/tojásoktól, alkoholtól, 200 mg-ot meghaladó koffeintől naponta, illetve a nagy mennyiségű tonhaltól (egy kis tonhal nem árt, sőt). Illetve ne dohányozz. Minden mást egyél ahogy tetszik, persze ésszerűen. Gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, húsok, minden jól megmosva, húsok átsütve/főzve. Ha teheted mellőzd a cukrot amennyire tudod.
(Sok helyen a deli húst is tiltólistára tették, de szerintem feleslegesen. Azokat a sonkákat megfőzik, megfüstölik, tartósítják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!